1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ensarioğlu: ABD ve Rusya Kürtleri Yüzüstü Bırakır
Ensarioğlu: ABD ve Rusya Kürtleri Yüzüstü Bırakır

Ensarioğlu: ABD ve Rusya Kürtleri Yüzüstü Bırakır

“Rusya da, ABD de Kürtleri yüz üstü bırakır. Kürtlerin tek dostu Türkiye'dir.” diyen Ensarioğlu, "PKK'yı öldürüp bitirelim diyen Emre Uslu, şimdi PKK ile aynı safta." diye konuştu.

05 Nisan 2016 Salı 16:49A+A-

A Haber'de yayınlanan Erkan Tan'ın sunduğu Arka Plan programına konuk olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürtlerin Batı’ya yakınlaşması ve Emre Uslu'nun ABD'de PKK'lılar ile aynı safta bulunması hakkında açıklamalar yaptı. “Rusya da, ABD de Kürtleri yüz üstü bırakır. Kürtlerin tek dostu Türkiye'dir.” diyen Ensarioğlu, "PKK'yı öldürüp bitirelim diyen Emre Uslu, şimdi PKK ile aynı safta." diye konuştu.

“RUSYA VE ABD YÜZÜSTÜ BIRAKIR”

Yalancı bahara, Rojava’daki bu statüye kimse aldanmasın. Bugün Ortadoğu’daki bu güç dengeleri, bu savaşlar, bu yapılanma içinde birileri sizi kullanır; Rusya da kullanır, Amerika da kullanır. Yarın menfaatleri doğrultusunda anlaşırlar, sizi de orada yüz üstü bırakırlar.

“KÜRTLERİN TEK DOSTU TÜRKİYE’DİR”

Kürtlerin tek bir dostu vardır dünyada: Türkiye Cumhuriyeti. Kürtlerin tek bir ülkesi vardır: Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye’nin, AK Parti hükümetlerine kadar, Türkiye’de bir Kürt sorunu vardı. Türkiye’de Kürtlerin, bir etnik kimliğin var olma sorunu vardı. Resmi devlet ideolojisi haline gelmiş, Kürtleri yok sayan, asimile eden bir yapı vardı. AK Parti’den sonra Kürt sorununun varlığı, Kürtlerin dil ve kimliğinin önündeki yasal engellerin kaldırılması ve Kürt sorununun, şiddet üreten bu sorunun, şiddetten arındırılması ile ilgili barışçıl yöntemlerle ilk defa bir müzakere ve çözüm süreci vardır. Bütün bunları yapan AK Parti’dir. Ama bakıyorsunuz; PKK’nın, HDP’nin tek düşman olduğu AK Parti hükümeti ve bunu başlatan lideri Tayyip Erdoğan’dır.

“EMRE USLU PKK İLE AYNI SAFTA”

Örgütü öldürüp bitirmesi gerektiğini defalarca üst üste yazılar yazarak anlatıyor ve o adam bugün ‘Öldürüp bitirmek gerekir’ dediği örgütle kol kola.

HABERE YORUM KAT