1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ETİYOPYA

  4. Endonezya'da Artçılar da 8'den Büyük!
Endonezyada Artçılar da 8den Büyük!

Endonezya'da Artçılar da 8'den Büyük!

Açe açıklarındaki 8.6 büyüklüğündeki depremin ardından önce 8.2 sonra da 8.3 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı oldu.

11 Nisan 2012 Çarşamba 15:00A+A-

Endonezya'nın Açe Özerk Bölgesi'nde bugün 8,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden hemen sonra Hint Okyanusu'na kıyısı bulunan 27 ülkede tsunami alarmı verildi.

8 yıl önceki büyük depremin etkisini hala atlatamayan Açe'de halk yüksek noktalara doğru kaçmaya devam ediyor.

Bu sırada önce 8.2, sonra da 8.3 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha meydana geldi. Sarsıntıların ardından yeni tsunami uyarısı yapıldı.

Deprem uzmanları ise bu büyüklükte artçı şok olamayacağını, bunların ilk depremin tetiklediği yeni kırılmalar olabileceğini söylüyorlar

Endonezya Devlet Başkanı ise Açe'de meydana gelen depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada şimdilik can kaybı ya da mal kaybının olmadığını açıkladı.

Endonezya Felaket Yönetim Ajansı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şimdiye kadar herhangi bir tsunami belirtisi alınmadığı belirtildi.

Banda Açe'deki Türkiye vatandaşı Hasan Yılmaz, son deprem sonrasında da şehirde yıkıntı gözlemediğini, ancak paniğin artarak devam ettiğini kaydetti.

600 Atom Bombasına Eşdeğer

Endonezya'nın Açe eyaleti açıklarında meydana gelen 8,7 büyüklüğündeki deprem, kayıtlara geçen en şiddetli depremler arasında yer alıyor. Depremin 600 atom bombasına eşdeğer olduğu kaydedildi.

***

 

Bu arada Hint Okyanusu gözlem merkezi, çevredeki 27 ülke için tsunami uyarısı yayınladı. Ülkeler şöyle: Endonezya, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya, Myanmar, Tayland, Maldivler, Malezya, Pakistan, Birleşik Krallık, Reunion, Seyşeller, Somali, Umman, Madagaskar, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Komor Adaları, Bangladeş, Tanzanya, Mozambik, Kenya, Crozet Adaları, Kerguelen Adaları, Güney Afrika ve Singapur.

 

HABERE YORUM KAT