1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya'da 1 Milyondan Fazla Müslüman Sokağa Döküldü!
Endonezya'da 1 Milyondan Fazla Müslüman Sokağa Döküldü!

Endonezya'da 1 Milyondan Fazla Müslüman Sokağa Döküldü!

Cuma namazının ardından bir milyonu aşkın Endonezyalı, Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmeye kalkışan Jakarta Valisi Purnama'nın yeniden aday olması üzerine meydanlara akın etti. Bölge halkı, 'Ahok' diye anılan din düşmanı valiye tepki gösteriyor.

14 Ekim 2016 Cuma 12:19A+A-

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da bugün büyük bir yürüyüş düzenleniyor. Bölge halkı, Şubat ayındaki seçimlere yönelik tepkisini dile getiriyor.

Seçimlerde yeniden aday olacağı öğrenilen din düşmanı Vali Basuki Tjahaja Purnama'nın geçtiğimiz günlerde Kur'an-ı Kerim ayetlerine hakaret etmesi vatandaşları isyan ettirdi. Vali'nin yeniden adaylığa karşı çıkan bir milyonu aşkın Endonezyalı, İstiklal Cami'nde kılınan cuma namazı çıkışı meydanlara akın etti.

Müslümanlar destek veriyor

Yürüyüş sırasında 'Kawal Fatwa MUI' sloganları atılırken, sosyal medya üzerinden de milyonlarca Müslüman büyük yürüyüşe destek veriyor.

Ülkede iktidar partisinin desteğine sahip olan Jakarta Valisi Basuki Tjahaja Purnama, Şubat ayında yeniden aday olmak istiyor. Anketlerde önemli bir oy oranına sahip olan valiye karşı çıkan İslami Hareketler seçimlerde yeniden aday olmasını istemiyor.

'Ahok' diye anılıyor

Geçen hafta sonu bir grup Hristiyan'ın Al Falah Camii'nin duvarlarını sprey boya ile boyaması ise ülkedeki gerilimi daha da artırdı. 2014'te yapılan seçimleri kazanan 'Ahok' lakaplı Çinli vali ülkedeki ilk etnik kimliği Çinli olan vali oldu.

Soruşturma istendi

Purnama geçen ay Kur'an-ı Kerim'e hakaret içeren ifadeler kullanmasından sonra ise Müslümanlar ayaklandı. Müslüman gruplar Purnama hakkında soruşturma başlatılmasını istemişti. Bu olayların ardından gerilimin artığı ülkede Müslümanlar Ahok'un yeniden aday gösterilmesine karşı çıkıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT