1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. En çok kazandıran yatırım aracı hangisi?
En çok kazandıran yatırım aracı hangisi?

En çok kazandıran yatırım aracı hangisi?

“Altın çıkacakmış", “hisse senedi çok kazandıracakmış" sözleri ile yatırıma geçen bizler Rabbimizin sözüyle harekete geçmeyecek miyiz?

01 Eylül 2023 Cuma 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Özellikle maddi sıkıntıların yükseldiği dönemlerde insanlar kazançlarını koruma telaşı ile altından borsaya, vadeli mevduattan gayrimenkule kadar birçok yatırım aracı üzerine hesaplar yapmaya başlıyor. Fakat bu sıkıntılı dönemler ayrıca yoksulların daha yoksul, ihtiyaç sahiplerinin daha kötü duruma girdiği ve görece iyi olanların infaklarının imdada yetişmesi gereken zamanlar olarak da öne çıkıyor.

İslam Hukuku Profesörü Soner Duman, yaptığı paylaşımda bu konuya dikkati çekerek Rabbimizin sözlerini hatırlatıyor.

Duman, insanların zorunlu ihtiyaçları için yaptıkları harcamalardan artırdıkları kısımla gelecekte kendileri için kârlı olacağını düşündükleri bir yatırım aracına koştuklarını ve meşru sınırlara riayet edildiği sürece bunun normal olduğunu ifade ederken “Ancak içinde üç gün kalacağımız dünya için yatırımı düşünürken sonsuz kalacağımız yurt için yatırım yapmazsak o zaman sıkıntı olur.” hatırlatmasında bulunuyor.

Duman, "Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan başkaları için gizli açık harcayanlar, asla zararla sonuçlanmayacak bir ticaret umabilirler." (Fâtır 35/29) ayetini hatırlatarak "Altın çıkacakmış", "falan şirket halka arz olunuyor, hisse senedi çok kazandıracakmış", "gayrimenkul fiyatları çok artacak" sözleri ile yatırıma geçen bizlerin Rabbimizin sözüyle niye harekete geçmediğini sorguluyor.

Duman, “Dünyadaki her yatırım aracı kazandırır da kaybettirir de. Yeri gelir tavan yapar yeri gelir taban yapar. Ancak Allah'ın bizi teşvik ettiği ticarette zarar söz konusu olmaz. O ticaret her anlamda kurtuluştur.” ifadelerini kullanırken, “Ey iman edenler! Sizi acı bir azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi? Allah'a ve Resûlüne inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. İşte bu takdirde O, sizin günahlarınızı bağışlar, sizi zemininden ırmaklar akan cennetlere, Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koyar. İşte en büyük kurtuluş budur." (es-Saf 61/10-12) ayetine atıfta bulunuyor.

Rabbimizden bizlere her iki dünyada da hayırlar vermesini niyaz ederiz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT