1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emre Uslu Hakkında Yakalama Kararı
Emre Uslu Hakkında Yakalama Kararı

Emre Uslu Hakkında Yakalama Kararı

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

16 Aralık 2014 Salı 22:04A+A-

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'a karşı "basın yayın yoluyla iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı davada, tüm aramalara rağmen bulunamadığı gerekçesiyle Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Emre Uslu ile müşteki Bülent Yıldırım katılmadı.

Duruşmada söz alan Uslu'nun avukatı, müvekkilinin Amerika'da bir üniversitede çalıştığını belirterek, bakanlık aracılığıyla ifadesinin alınmasını talep etti.

Bülent Yıldırım'ın avukatı Mehmet Talha Güvençer de Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Hakim Hüseyin Kılıç, tüm aramalara rağmen bulunamadığından ve açık adresi belirlenemediğinden Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Taraf gazetesinin 15 Ocak 2014 tarihli nüshasında, "El Kaide, İHH, tır vs..." başlığıyla bir haber yayımlandığı anlatılıyor.

Uslu hakkında, İHH'yı "silah kaçakçılığı" ile itham ettiği gerekçesiyle şikayette bulunulduğu aktarılan iddianamede, yapılan soruşturma neticesinde Uslu'nun, "İHH'nın Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle insani yardım adı altında bu ülkede faaliyet gösteren yasa dışı El-Kaide örgütüne yardım götürdüğü, istihbarat teşkilatının silah transferi işleminde yardım kuruluşlarını kullandığı, bu yardım kuruluşlarında da en çok öne çıkanın müşteki vakıf olduğunu" haberinde yazmak suretiyle yasa dışı terör örgütleriyle ilişkisi olduğu ve onlara silah temin ettiği yönünde ifadeler kullanarak, "basın yayın yoluyla iftira" suçunu işlediği aktarılıyor.

İddianamede, Emre Uslu hakkında 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum