HAKSÖZ HABER
Seyyid Kutub’un “Yoldaki İşaretler” adlı kitabına yönelik toplatma ve dağıtım yasağı kararının ardından alınan kararın iptal edilmesi tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014 yılında Başbakan olduğu dönemde Meclis’te yaptığı bir konuşma yeniden gündeme geldi.
https://t.co/8pT8KFSJJ8 pic.twitter.com/uFkTRbCU0P
— Haksöz Haber (@HaksozHaber) November 4, 2026
Erdoğan, söz konusu konuşmasında Seyyid Kutub ve kardeşi Muhammed Kutub’u İslam coğrafyasının acılarını yüreğinde hisseden fikir ve mücadele insanları olarak nitelendirmiş, Seyyid Kutub’un idamına ve ailesinin yaşadığı zorluklara değinerek kendilerine duyduğu saygıyı ifade etmişti.
Bugün aynı isimlerin eserlerinin emniyet ve yargı süreçlerinde suç unsuru olarak değerlendirilmesi, geçmişteki bu konuşmayı da yeniden gündeme getirdi.
Üstelik kitap hakkında verilen toplatma kararının daha sonra kaldırılmış olması, sürecin ne denli aceleci ve işgüzar bir yaklaşımla yürütüldüğünü ortaya koyarken, mevcut tablonun düşünce ve yayın özgürlüğü kadar emniyet ve yargının bu tür konulardaki tutumunu da göstermiş oldu.
Erdoğan’ın o dönemki sözleri de bugünkü değerlendirmeler karşısında suç unsuru sayılacak mı?

