1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Emniyet tekrar işkence iddialarıyla gündemde!
Emniyet tekrar işkence iddialarıyla gündemde!

Emniyet tekrar işkence iddialarıyla gündemde!

4 polisin bir hukuk öğrencisine şiddet uyguladığı iddiası savcı raporunda yer aldı!

29 Aralık 2021 Çarşamba 11:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara’da hukuk öğrencisi olan O.K’nın kendisine kimlik soran polisler tarafından ağır bir şekilde darp edildiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan olayda sokakta su akıtmakta olan çeşmeyi kapatan hukuk öğrencisine kimlik soran polisler epey bir zaman geçtikten sonra kimliği iade edip gencin bulunduğu mevkiden uzaklaşmasını istediler.

O.K ise istememesi halinde bulunduğu yeri terk etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine ise polisler hukuk öğrencisini darp etmeye başladı. Yaşanan kaba dayaktan sonra öğrenci 112’yi aradı. Telefon görüşmesini gerçekleştiren O.K’yi takip eden polisler bu duruma öfkelenerek öğrencinin kimliğine el koydular.

Şiddete maruz kalan O.K’nın arkadaşını arayarak durumu izah etmesi üzerine ise polisler öğrenciyi gözaltına aldı.  Bu esnada olay yerine gelen 112 servisi öğrenciyi bulamayınca irtibat kurarak karakola gittiler. Yapılan tetkiklerde “ciddi bir durumu olmadığı” ifade edilen öğrenci ise aksini belirtti. Polisler öğrenciye iddiaya göre zorla tutanak imzalatmak istedi ancak öğrenci kabul etmedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde öğrencinin ağrılarının artması üzerine hastaneye götürüldü ve muayene eden doktor tarafından çenesinde kırık ve vücudunda darp izleri olduğu saptandı.

Ardından tekrar karakola götürülen öğrencinin elinden darp raporları alınınca genç, ailesini arayarak durumu izah etti ve polislerden şikâyetçi olundu. Polisler ise “polise mukavemet” gerekçesiyle öğrenciyi şüpheli sıfatıyla Ankara Adliyesi’ne götürdü ancak işin rengi burada değişti.

Kendisi de 8 yıl polislik yapan soruşturma savcısı olaydaki tutarsızlıkların üstüne giderek polisler hakkında hazırladığı iddianamede “işkenceye sıfır tolerans” vurgusunu da ekleyerek işkence suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianame, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 4 Polis önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

Netice olarak geçmişte oldukça kirli işlerle anılan emniyet teşkilatı yaklaşık 15 yıllık bir fasılanın ardından kendi varoluş kodlarına dönmek üzere tekrar işkence iddialarıyla gündeme geliyor! Öğrenci O.K yaşadıklarına üzerine şimdiki soruşturma savcısı değil de bir başkasına denk gelseydi acaba olayın seyri nasıl olurdu?

AK Parti iktidarının Türkiye’de gerçekleştirdiği en önemli işlerden birisi olan işkenceyi sona erdirme girişimi devletçi-milliyetçi kadrolarla kurulan ittifakın sonucunda ciddi oranda aşınmış durumda. Türkiye adına oldukça üzücü bir gelişme!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum