1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eminağaoğlu İçin 4 Yıl Hapis Talebi
Eminağaoğlu İçin 4 Yıl Hapis Talebi

Eminağaoğlu İçin 4 Yıl Hapis Talebi

Eminağaoğlu’nun, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin heyetine görevlerinden ötürü hakaret ettiği gerekçesiyle, 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

02 Kasım 2013 Cumartesi 14:21A+A-

Eski YARSAV Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, İlhan Cihaner’in yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin heyetine görevlerinden ötürü hakaret ettiği gerekçesiyle, 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Eminağaoğlu ve avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP Denizli Milletvekili Cihaner’in, 4 Mayıs 2010’da Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına Eminağaoğlu’nun da katıldığını belirtti. Demir, o sırada Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve YARSAV Kurulu Başkanı olan Eminağaoğlu’nun mahkeme heyetine hitaben “Bu bir hukuk rezaletidir. Hukuk fakültesi mezunu olmak, cübbe giymek hakim olmayı gerektirmez. Sivil yargı olarak bu mahkemeyi protesto ediyoruz” dediğinin sabit olduğunu kaydetti.

Bu sözlerin heyeti aşağıladığı, saygınlıklarına saldırı niteliğinde olduğunu ifade eden Demir, Eminağaoğlu’nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevleri dolayısıyla alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar mahkumiyetini istedi.

Eminağaoğlu’nun avukatları, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri olup olmayacağını bildirmek ve esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Duruşma, sanık avukatlarına süre verilerek ertelendi. İddianamede de Eminağaoğlu’nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevleri dolayısıyla alenen hakaret” suçundan cezalandırılması talep ediliyor. Eminağaoğlu, Çankırı İnfaz Hakimliği görevini yürütüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum