1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Emekli Maaşı Yetmeyince Tekrar Madene Girdi"
"Emekli Maaşı Yetmeyince Tekrar Madene Girdi"

"Emekli Maaşı Yetmeyince Tekrar Madene Girdi"

Facianın ilk gününden itibaren bölgede çalışmalarını sürdüren Bakan Yıldız'ın, 'Terlemişsiniz' diyerek ceketini verdiği emekli madenci konuştu.

15 Mayıs 2014 Perşembe 12:54A+A-

250'nin üzerinde madencinin can verdiği Soma'da, emekli olan, bir daha madene girmemeye yemin edenler bile baretlerini takarak yardıma koştu. Onlardan biri de 47 yaşındaki Şuayip Bıyıkoğlu... Bıyıkoğlu'nu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız'ın cesetini çıkartarak omuzlarına asması ve “Çok değerli yardımlarınız oluyor. Ama çok yorulmuşsun. Biraz dinlen" sözleriyle tanıdık. Sonra da hikayesini öğrendik. 47 yaşındaki Şuayip Bıyıkoğlu da o madencilerden biri.

Bıyıkoğlu 15 yıl madenlerde çalıştıktan sonra tehlikesi nedeniyle madenciliği bırakmış. Daha önce kazanın yaşandığı madende çalışmış. 2 yıl önce madenciliği bırakarak ekmeğini çıkarmak için inşaatlarda çalışmaya başlamış.

"ELLERİMLE ÇIKARDIM"

Bıyıkoğlu dün akşamüstü deneyimli bir madenci olarak arama kurtarma için madene indi ve eski mesai arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı: “Kazayı duyunca koştum geldim. Arkadaşlarımı belki kurtarırım dedim. Madende çalışırken en yakın arkadaşım ve Ordulu hemşehrim Hüseyin Avkaş’ı (47) buldum. Arkadaşımın cansız bedenini ellerimle çıkardım. 19 yaşındaki oğlu Fatih Avkaş ile birlikte bu madende çalışıyordu. Babasını bulduk. Herhalde oğlu Fatih daha ileride. Madenin içi çok dar ve yangın nedeniyle yoğun gaz var. Ancak 6 kişi bir arkadaşımızın cenazesini zor çıkardık.”

"EMEKLİ MAAŞI YETMEYİNCE MADENE GİRDİ"

Bıyıkoğlu madencilerin işinde oldukları zor durumu da anlatıyor: “Hayatını kaybeden arkadaşım Hüseyin Avkaş aslında emekli olmuştu. Ancak 1000 TL civarındaki emekli maaşı 4 çocuğunu büyütmeye yetmediği için tekrar madene girdi. Şartları biraz daha düzelsin diye oğlunu da madenci yaptı. Ama hayatlarını kazanmak istedikleri maden sonları oldu. Şimdi cenazeleri memleketimiz olan Ordu’nun Korgan İlçesi’ne gönderilecek.”

HABERE YORUM KAT