1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ellerim ve Gözlerim Özgür Suriye'ye Feda Olsun!
Ellerim ve Gözlerim Özgür Suriyeye Feda Olsun!

Ellerim ve Gözlerim Özgür Suriye'ye Feda Olsun!

Suriye'nin Hama kentinde Esed'e bağlı güçlerin ağır silahlarla açtıkları ateş sonucu iki elini ve iki gözünü kaybeden Halis S., tedavi için sığındığı Hatay'dan İstanbul'a getirildi.

05 Nisan 2012 Perşembe 08:23A+A-

Beşşar Esed'e bağlı güçlerin Suriye'nin Hama kentinde tankla bombaladığı Halis S. "İki elimi ve iki gözümü kaybettim; kulağımda da ağır hasar oluştu ama ülkemin Esed rejiminden kurtularak özgürlüğüne kavuşması için canımı bile vermeye hazırım" dedi. Humus, İdlib ve Hama gibi kentlerde insanların evlerinde ölümü beklediğini belirten Halis S., Esed güçlerinin önüne geleni infaz ettiğini söyledi.

Oktay Mehmet / Yeni Şafak

Suriye'nin Hama kentinde Beşşar Esed'e bağlı güçlerin ağır silahlarla açtıkları ateş sonucu iki elini ve iki gözünü kaybeden Halis S., tedavi için sığındığı Hatay'dan İstanbul'a getirildi. Yaralandıktan sonra yakınları tarafından Hama'dan Hatay'a sedye üzerinde yaklaşık 130 kilometre taşınarak getirilen Halis S.'nin Yeni Şafak'a anlattıkları, ülkede sürdürülen Esed imzalı vahşetin boyutunu gözler önüne serdi.

İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören Suriyeli Halis, ülkede Esed'e bağlı silahlı güçler ve Şebbiha milislerinin evleri basarak sivil halkı göstere göstere katlettiklerini anlattı. Ağır silahlarla yapılan saldırı sonucu kendisinin de iki gözü ile iki elini kaybettiğini belirten Halis S., kulaklarında da ağır işitme kaybı oluştuğunu kaydetti. Esed güçlerinin hedefi olan talihsiz genç, "Hama'da evimden çıkarken tanktan atılan bomba ile ateş topunun içinde kaldım. Vücudumun her yanında derin yanıklar oluştu. İki gözümü kaybettim. Akan kanın durdurulması için Hama'da yapılan ilk müdahalede iki elim dirseklerimden kesildi. Kulaklarımda ağır işitme kaybı oluştu. Tedavimin yapılması için kaçak yollardan omuzlar üzerinde Türkiye'ye getirildim. Ancak özgür Suriye için sadece ellerim ve gözlerim değil, canımı bile feda etmeye hazırım" dedi.

TEDAVİ EDENLERİ ÖLDÜRÜYORLAR

Suriye'de Esed'in, kendi yanında yer almayan herkesi 'muhalif' kabul ederek 'öldürün' emri verdiğini ifade eden Halis S., "Öldürürken asker-sivil ayrımı gözetmiyorlar" diye konuştu. Bölgede yaralanan sivil Suriyelilerin büyük bölümünün tıbbi cihaz ve ilaç yetersizliği yüzünden kan kaybından öldüklerini kaydeden Halis S., şunları söyledi. "Suriye'nin Hama, İbdil ve Humus gibi şehirlerindeki sivil vatandaşlar evlerine kapanmış ölümü bekliyor. Suriye istihbaratına bağlı silahlı milisler ve Şebbiha ordusuna mensup güçler evleri basarak genç-yaşlı demeden önüne çıkan herkesi kurşuna diziyor. Yaralılar hastanelere götürülemiyor. Esed'e bağlı silahlı güçler hastaneye götürülen yaralılarla birlikte ambulans şoförleri ve yaralı yakınlarını da göz altına alarak bilinmeyen yerlerde kurşuna diziyor. Doktorlar, istihbarat elemanlarından korktukları için sivilleri tedavi etmekten çekiniyorlar. Sivilleri tedavi ettiği tespit edilen doktorlar da gözaltına alınarak öldürülüyor. Bazı doktorlar ölümü göze alarak geceleri evlerin bodrum katlarında tutulan yaralıları tedavi etmeye çalışıyor."

Kanamalar kızgın yağ ile önleniyor

Suriyeli yaralı Halis S.'nin İstanbul'da tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Suriyeli Uzman Dr. Hasan O., şarapnel parçaları ile görme yeteneğini kaybeden yaralı Halis'in bir gözünün tamamen çıkarılarak yerine protez göz takılacağını, çok az gören diğer gözüne de kornea nakli yapılacağını söyledi. Suriye'de yaralıların kan kaybından ölmesinin önüne geçmek için kanayan yaranın üzerine kızgın yağ döküldüğünü ifade eden Hasan O., şunları söyledi: "Suriye'de ilaç sıkıntısı hat safhada, yaralılar ilkel metotlarla bodrumlarda tedavi ediliyor. Yaralıların kan kaybından ölmesinin önüne geçmek için yaralarının üzerine sıcak yağ dökülüyor. Bu yöntemle akan kan kısmen de olsa durduruluyor. Resmi kayıtlar Suriye'de yaralı sayısını 70 bin olarak açıklasa da biz bu sayının 100 bini geçtiğine inanıyoruz. Ölü sayısı da 30 bini aştı."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum