1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Elazığ’daki Saldırının Bilançosu: 3 Ölü, 217 Yaralı
Elazığ’daki Saldırının Bilançosu: 3 Ölü, 217 Yaralı

Elazığ’daki Saldırının Bilançosu: 3 Ölü, 217 Yaralı

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilişkin gelen son bilgilere göre 3 polis hayatını kaybetti, 217 kişi yaralandı.

18 Ağustos 2016 Perşembe 16:05A+A-

Elazığ'a giden Başbakan Yıldırım, saldırı yerinde yaptığı açıklamada, 72 yaralının taburcu edildiğini, hastanelerde tedavi altında olan yaralılardan 85'inin polis 60'ının sivil olduğunu açıkladı. Yaralılardan 20'sinin durumu ağır. 

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 3 polis hayatını kaybetti, 217 yaralı hastanelere kaldırıldı. Saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Elazığ'a gitti.

Yıldırım, saldırının hedefi olan Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Yıldırım, yaralanan 217 kişiden 72'sinin taburcu edildiğini, hastanelerde tedavi altında olan 145 yaralıdan 85'inin polis, 60'ının ise sivil olduğunu söyledi. Yaralılardan 20'sinin durumu ağır. Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sabah dokuz civarında emniyet binasının tam karşısında ana yolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit oldu, toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. Son durum, yaralılardan 72'si taburcu oldu, ayakta tedavileri tamamlandı. 145'inin de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içerisinde durumu ağır olanların sayısı 20. Bunların içinde iki polisimizin yarası biraz daha ağır ve toplam 14 yaralının diğerlerine göre durumu biraz daha ağır."

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı.

4 katlı Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görürken yerde büyük bir çukur oluştu.

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, "Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: Al Jazeera, DHA, AA

HABERE YORUM KAT