1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. El-Hindi: “Filistin’in Birliği Bizi Mutlu Eder”
El-Hindi: “Filistin’in Birliği Bizi Mutlu Eder”

El-Hindi: “Filistin’in Birliği Bizi Mutlu Eder”

İslami Cihad Hareketi Gazze Sorumlusu Muhammed El Hindi, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuştu.

11 Şubat 2013 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün Ali Emiri Kültür Merkezi’nde Fatih Akıncıları tarafından düzenlenen basın açıklamasına konuşmacı olarak katılan Filistin İslami Cihad Hareketi’nin Gazze Sorumlusu Muhammed El Hindi, son Filistin-İsrail savaşı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Beraberinde gelen ve yine İslami Cihad Hareketi’nin Gençlik Sorumlusu ile Filistin Evleri Sorumlusu İbrahim Al Hasayna ve Nahed Hegazy’nin de bulunduğu basın açıklamasında Filistin-İsrail son durumundan bahseden  El Hindi Filistin direnişinin tüm İslam Ümmeti’nin ortak savaşı olduğunu hatırlattı.

“İsrail Ordusu Şaşkınlık İçinde”

Konuşmasında İsrail’in geçmiş tarihlerde çok kısa süren savaşlarda büyük yol kat ettiğini ve bu galibiyetlerin İsrail cephesinde büyük bir kibir oluşturduğunu ifade eden El Hindi son savaşta İsrail’in gördüğü direniş karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. El Hindi, Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin son savaşta birlikte büyük bir koordinasyon ile çalıştığını ve kazanımlarının bu birlikteliğin bir sonucu olduğunu söyledi. İsrail’in bölgedeki tek ırkçı rejim olduğunu ve insani hiçbir değeri umursamadığını belirten El Hindi Siyonist işgal devletinin sadece Filistin’e değil tüm bölgeye saldırdığının altını çizdi. Filistin Halkı’nın İsrail zulmüne sonuna kadar direneceğini kaydeden El Hindi dünya kamuoyunun bu direnişe destek vermesi gerektiğini vurguladı. El Hindi Filistin-İsrail konusuna değindikten sonra basın mensuplardan gelen soruları cevapladı.

Ulusalcılar ve Aydınlıkçıların Ümmet Kaygısı!

Ulusal TV muhabirinin sorduğu, Mursi Hükümeti’nin Gazze’ye karşı olumsuz bir politika izlediğine dair soruya “Mursi’nin iyi şeyler yapacağına inanıyoruz.” diye cevap veren El Hindi Mısır’ın Gazze tünellerine su pompaladığı iddiasının yalan olduğunu, aksine bölgeye yeni bir ruh pompaladığını savundu. Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) merkezinde İsrail’in bulunduğunu ve bölgedeki halkların uyanış süreciyle gerilediğini ifade eden El Hindi Aydınlık Gazetesi Muhabiri’nin “AK Parti Hükümeti’nin Suriye politikası Ümmet’in birliğine negatif ediyor mu?” sorusuna da bu minvalde cevap verdi. Bu tip tezlerin komploculuk olduğunu savunan El Hindi, Mursi, Erdoğan gibi liderlerin aslında Ümmet’in hayrına işler yapmadığı iddiasının Batı’nın bölgeyi bölmeye dair planlarının işine yaradığını ifade etti. Bölgede bazı güçlerin hızlı adımlar atmak istediğini fakat AK Parti’nin tarihsel bir dönüşüm başarmak istediğini belirtne El Hindi “Halkları bölmeye çalışıyorlar, Mursi’yi Erdoğan’ı işbirlikçi göstermeye çalışıyorlar. Sanal bir dünya oluşturup böl, parçala, fethet planını uygulamak istiyorlar. Biz ise Mursi ve Erdoğan’ın iyi işler yaptığına ve yapacağına inanıyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Filistin’in Birlik Olması Bizi Memnun Eder”

El Fetih ve Hamas’ın anlaşması ile ilgili gelen sorulara “Filistin’in birlik olması bizi memnun eder” şeklinde cevap veren El Hindi tek kaygılarının İsrail ile masa başında anlaşarak direnişten vazgeçmek olacağını ifade etti. Ayrıca Filistin’in İslam Dünyası’nın pusulası olduğunu ve tüm Müslümanlar için ciddi önem arz ettiğini belirten El Hindi direnişin tüm Müslümanlar ve dünya kamuoyu tarafından desteklenmesi gereken bir dava olduğunu vurguladı.

“Suriye’nin Özgürlüğü ve Şerefi Korunmalı”

Suriye ile ilgili gelen birçok soruyu değerlendiren El Hindi, Suriye’de siyasi bir çözümün oluşmasını ve halkın özgürlük, demokrasi taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. Dış müdahaleyi olumsuz karşılayan El Hindi Suriye’nin birlik ve bütünlüğünün korunması gerektiğini ifade etti. Müslümanların tek bir halk olduğunu hatırlatan El Hindi “Suriye’nin özgürlüğü ve şerefi korunmalı” dedi. İsrail’in Suriye’ye yaptığı saldırıyı da değerlendiren El Hindi İşgal Devleti’nin sadece Filistin’e değil tüm Ortadoğu halklarına düşman olduğunu ve daha önce Mısır’a yaptığı saldırıdaki gibi hiç birinin gelişmesini ve bir güç olmasını istemediğini söyledi.

“Destek Veren Tüm Ülkelere Teşekkür Ederiz”

Son Filistin-İsrail savaşında İslami Cihad Hareketi’nin tüm mermi ve silahlarının İran tarafından karşılandığı iddiasına da cevap veren El Hindi, savaş malzemelerinin birçok ülkeden karşılandığını ve bunların arasında İran’ın da yer aldığını ifade etti ve hepsine teşekkür ettiklerini söyledi.

muhammed_el_hindi_basin_aciklamasi_islami_cihad.jpg

 

HABERE YORUM KAT