1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ekmeğe zam yapılırken gramajı neden düşürülüyor?
Ekmeğe zam yapılırken gramajı neden düşürülüyor?

Ekmeğe zam yapılırken gramajı neden düşürülüyor?

İstanbul Ticaret Odası'nın aldığı karar doğrultusunda 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başlanmıştı. Ancak birçok ilçede 210 gram ekmek 3 liradan satılmaya başlandı.

05 Aralık 2021 Pazar 15:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Dolar kurunun yükselmesi ile beraber dengesiz fiyat artışları oluşmuş, ham maddeye erişim sıkıntısı gibi nedenler ile ekmeğe zam yapılmıştı.

Ancak İstanbul Ticaret Odası tarafından 10 Kasım'da yapılan zamlı tarife yerine fırıncılar, hem ekmeği 3 liradan satmaya hem de ekmeğin gramajını düşürmeye başladı.

Fırıncılar, başta un fiyatları olmak üzere artan maliyetler nedeniyle zam yaptıklarını ifade ederken gramajları neden düşürdüklerine dair yorumlardan kaçınıyor.

3 liraya ekmek satan fırınların birçoğu 230 gramlık ekmeği 210 grama düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden arasında Ümraniye ve Üsküdar gibi kalabalık semtler de bulunuyor.

Ekmeğe yapılan zam anlaşılabilir olsa da ekmek üreticilerinin gramajı düşürmesi normal bir durum olarak karşılanmadı.

Birçok tüketiciye göre zamların ardından birçok sektörde üreticilerin ürünlerini farklı fiyatlar, farklı ebat ve ağırlıklarda satmaya başladığı düşünülüyor.

Dolar kurunun yükselmesi ile TL’nin değer kaybetmesi arasındaki süreçte birçok sektörde spekülatif ve manipülatif tavırlar sergilenmeye başladı.

Kamuoyu iktidarın denetimlerini arttırması gerektiğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT