1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin Yayınları'ndan Yeni Bir Kitap: İslami Şahsiyetin İnşası
Ekin Yayınları'ndan Yeni Bir Kitap: İslami Şahsiyetin İnşası

Ekin Yayınları'ndan Yeni Bir Kitap: İslami Şahsiyetin İnşası

Rıdvan Kaya'nın İslami kimliğin bütüncül bir tarzda kavranılması ve pratik zeminde taşınması, sürdürülmesi çabaları esnasında karşılaşılan eksiklere, zaaflara dikkat çeken "İslami Şahsiyetin İnşası" kitabı Ekin Yayınları tarafından yayımlandı!

08 Haziran 2016 Çarşamba 17:27A+A-

Arınmanın, Kur'an ile daha sık ve güçlü buluşma ayı olan Ramzan'da, Rıdvan Kaya "İslami Şahsiyetin İnşâsı" adlı eseri ile okura sesleniyor.

"Öncelikler", "Zaaflar" ve "Resullerin Güzel Örnekliğinden Dersler" başlıklarından oluşan 3 bölümden oluşan bu eserde zaaflar ve sebepleri irdelenirken Resullerin hayatından örnek kesitlerle alınacak dersler izah ediliyor.  

Kitabın amacı şu şekilde tanımlanıyor;

"Bu çalışmanın amacı İslami kimliğin bütüncül bir tarzda kavranılması ve pratik zeminde taşınması, sürdürülmesi çabaları esnasında karşılaşılan bu tür eksiklere, zaaflara dikkat çekmektir.

Kimliğimizi doğru tanımlamakla, kendimizi gelişen hadiseler karşısında doğru konumlandırmakla ve eylemlerimizi sahih bir perspektif ve tutarlı bir tavırla icra etmekle yükümlü olduğumuz gerçeğinden hareketle öncelememiz ve kaçınmamız gereken bazı hususların hatırlatılması hedeflenmiştir. Burada dile getirilen hususları İslami şahsiyetin inşası bağlamında arınılması gereken zaaflar ve geliştirilmesi gereken vasıflar şeklinde özetlemenin de mümkün olduğunu söyleyebiliriz." 

islamisahsiyet2.jpg

İslami Şahsiyetin İnşâsı

Rıdvan KAYA

Basım: Haziran 2016

Isbn: 9786055146269

256 Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap, facebook/ekinkitap 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum