1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Eee sonra ne olmuş?"
"Eee sonra ne olmuş?"

"Eee sonra ne olmuş?"

Yiğit Bulut kurdaki son yükselişin ardından kimsenin anlayamadığı bir açıklama daha yaptı!

21 Aralık 2021 Salı 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Döviz kurundaki hareketlilik bütün ülkenin gündeminde. Hatta dünya basını bile TL’nin değer kaybını zaman zaman mevzu bahis ediyor.

Cari hükümetin son yıllarda içine girdiği “politika üretememe” krizi ekonomiden hukuka kadar birçok alana sirayet etmiş durumda. Bu tür tespitleri yapmaktan keyif almadığımızı belirtmek isteriz! Sadece gördüğümüzü söylüyoruz…

AK Parti’nin zayıflaması ve CHP-İYİ Parti denkleminin Türkiye’yi idare etmesi ihtimali dahi oldukça ürkütücü. Ancak bu gidişata bir dur denilmedikten sonra işlerin düzelmesini beklemek de hata olacaktır. Yanlışa yanlış diyebilmek zaten başlı başına bir erdemdir. Bazı kimselerin “aman iktidarın başına bir şey gelmesin” gibi bir korkuyla hareket edip yapılan hataları görmezden gelip üstelik bir de eleştirenleri susturmaya çalışması yaşadığımız vahametin sebepleri arasındadır!

Ama işte insanlar neye dikkat kesilmişlerse öbürüne karşı kör sağır oluyorlar. İktidarı her şeye rağmen destekleyenler ile her şeye karşı çıkanlar arasında sıkışmış durumundayız. Allah sonumuzu hayr etsin…

Biz tüm bunları tartışırken cari hükümetin üst düzey görevler verdiği ancak kimsenin ne iş yaptığını bilmediği isimlerin başında gelen Yiğit Bulut attığı adımlarla içinde bulunduğu yapıya zarar vermeye devam ediyor.

Döviz kurundaki dalgalanma sonrasında dolar 20 bandına yaklaşınca Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı. Ardından dolar, TL karşısında düşüşe geçti. Kimse kimseyi kandırmasın yapılan açıklama faizin yeniden formüle edilmesinden ibaret! Ancak şuan insanların doğrudan cebine zarar veren ekonomik gelişmeler sebebiyle kimsenin buradaki tutarsızlığı eleştirecek hali yok!

Dolar inip çıkarken ezilen dar ve orta gelirli kesimin yükü her geçen gün artıyor. Yiğit Bulut gibi mizah konusu karikatür isimler ise hamasetle işin içinden sıyrılabileceklerini zannediyor. Bu tarz açıklamalarla toplumun daha fazla gerildiğinin farkında olmayan hikmet fukarası tiplere artık ne diyeceğimizi bilmiyoruz.

Yiğit Bulut kurdaki son yükselişin ardından kimsenin anlayamadığı bir açıklama daha yaptı! Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, TL’deki değer kaybını yine küresel güçlere bağladı. Hazine ve Maliye Bakanının “dış müdahale” olmadığına dair açıklamalarıyla da ters düşen Bulut'un ne demek istedi kimse anlamadı bile!

“Emperyal yapı saldırıya devam ederse büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner” şeklinde paylaşımı okuyunca insan bir devamı var zannediyor. “Acaba bu konuda tweet dizisi ile paylaşım zinciri mi var?” diyerek sayfayı aşağı doğru indiriyorsunuz ama hiçbir şey yok! “Büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına dönüyormuş…!? Eee sonra ne olmuş?” demekten kendinizi alamıyorsunuz! Şaka gibi ama komik değil... Garip bir şey...

HABERE YORUM KAT

6 Yorum