1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ecevit, Kavakçı Çıkışıyla Meğer Darbeyi Önlemiş!
Ecevit, Kavakçı Çıkışıyla Meğer Darbeyi Önlemiş!

Ecevit, Kavakçı Çıkışıyla Meğer Darbeyi Önlemiş!

Gülerce’nin, Ecevit’i darbeyi önleyen adam şeklinde sunması Cemaatin derin çelişkilerinden birini oluşturuyor.

16 Ekim 2012 Salı 12:27A+A-

Haksöz-Haber’in yorumu:

Hüseyin Gülerce’nin 28 Şubatçıların başrol oyuncularından Ecevit’i darbeyi önleyen adam şeklinde sunması Gülen Cemaatinin derin çelişkilerinden birini oluşturuyor.

Meclis Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun bilgisine başvurduğu Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce 28 Şubat’ta medyanın oynadığı rolün utanç verici olduğunu söyledi. Fitilin Başbakan Erbakan’ın Libya’da Kaddafi’nin çadırında maruz kaldığı hakaretler üzerine ateşlenmiş olabileceğini söyleyen Gülerce, 28 Şubat’ın post modern falan değil, buz gibi bir darbe olduğunu vurguladı.

Hüseyin Gülerce’nin 28 Şubat’ın ne olduğuna dair tespitleri süreci yaşamış herkesin doğruluğundan kuşku duymayacağı şeyler. Gerçekten de 28 Şubat’ta icra edilenler Türkiye’nin o dönemde maruz kaldığı şeyin örtülü, gizli falan olmayıp düpedüz bir darbe olduğunu ortaya koyuyor.

Ne var ki, aynı Gülerce Ecevit’in pozisyonuna dair soruya cevap vermeye kalktığında insanı hayrete düşürecek bir yorum yapıyor. Merve Kavakçı’nın başörtülü olarak Meclis’e gelmesi karşısında Başbakan Ecevit’in takındığı tavrını çok garip bir biçimde yorumluyor: “Ecevit, Merve Kavakçı'ya o çıkışı yapmasaydı belki darbe olacaktı. Darbecilerin elindeki bir kozu almış oldu.” diyor.

Bu kadar açık bir çelişki olur mu? Önce “28 Şubat buz gibi bir darbedir!”diyorsunuz, ardından “Ecevit o çıkışı yapmasaydı darbe olabilirdi!” diye devam ediyorsunuz. Bu mantık örneğin, “Eğer Menderes idam edilmeseydi ordu içinde aşırı unsurlar bir darbe yapabilir, müdahalede bulunabilirlerdi!” demek gibi bir şey değil mi?

Darbe yapılmış ise zaten yapılmıştır, artık darbecilere yeni bir darbe yapmamaları için fırsat vermek adına çirkinliklerini, zulümlerini mazur göstermek, meşru göstermek de neyin nesi?

Ecevit’in yaptığı şey, gördüğü fonksiyon, Gülerce ve mensup olduğu cemaat farklı düşünse de bizatihi darbenin ta kendisidir. Zaten darbecilerce o koltuğa oturtulmuş ve her icraatıyla darbecilerin politikalarına hizmet etmiş bir ismin, üstelik de başörtüsüne karşı alabildiğine çirkince bir fiilinin darbeyi önleyen çıkış şeklinde sunulması ise gayet temelsiz ve de saçma bir yaklaşımdır. 

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum