1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ebu Gays, New York'ta Mahkemeye Çıkıyor
Ebu Gays, New York'ta Mahkemeye Çıkıyor

Ebu Gays, New York'ta Mahkemeye Çıkıyor

Usame Bin Ladin'in damadı Süleyman Ebu Gays, Pazartesi günü New York'ta mahkeme karşısına çıkıyor. Ebu Gays, Ürdün'ün başkenti Amman'da Amerikalı yetkililere teslim edilmişti.

03 Mart 2014 Pazartesi 17:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Süleyman Ebu Gays, 11 Eylül saldırılarında rol aldığı, saldırı sırasında Bin Ladin’in yanında olduğu ve Amerika’ya karşı savaşta etkin rol üstlendiği suçlamaları ile yargılanıyor. Al-Jazeera'da yer alan habere göre beraat talebi reddedilen Ebu Gays için ömür boyu hapis cezası isteniyor. 

Ebu Gays, Afganistan savaşında tutuklanan pekçok ismin aksine, Askeri Mahkeme'de değil, sivil Federal Mahkeme'de yargılanıyor. 

Ebu Gays, 7 Mart 2013'te Ürdün'ün başkenti Amman'da tutuklanarak Amerikalı yetkililere teslim edildi. Tutuklamanın ardından Kuveyt vatandaşı olan Gays, Kuveyt hükümetince vatandaşlıktan çıkarıldı. 

Özgür-Der, Protesto Etmişti!

40 gün kadar Türkiye’de Yabancılar Şubede tutulan Süleyman Ebu Gays, Kuveyt’e gönderilmek üzere Ürdün’e teslim edildiği esnada ABD güçlerince alıkonularak ABD’ye götürülmüştü. Özgür-Der, konuyla ilgili bir açıkla yapmış; ardından Fatih'te bir protesto eylemi düzenleyerek mültecilerin iade edilmesini kınamıştı.

İşte o protesto eylemi >>>

 

HABERE YORUM KAT