1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Duterte: Rusya ve Çin Yeni Bir Dünya Düzeni Kurarsa İlk Biz Katılacağız
Duterte: Rusya ve Çin Yeni Bir Dünya Düzeni Kurarsa İlk Biz Katılacağız

Duterte: Rusya ve Çin Yeni Bir Dünya Düzeni Kurarsa İlk Biz Katılacağız

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Rusya ile Çin'in yeni bir dünya düzeni kurması hâlinde Filipinler'in buna katılacak ilk ülke olacağını söyledi. Duterte, Filipinler ve Rusya’nın birbirinin en iyi arkadaşı olmasını istediğini de belirtti.

17 Kasım 2016 Perşembe 14:54A+A-

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, CNN Filipinler’de yayımlanan bir basın toplantısında, Rusya’nın adımlarını izleyip Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden çekilebileceklerini belirtip Rusya ile Çin’in yeni bir dünya düzeni kurması hâlinde Filipinler’in bu düzene katılacak ilk ülke olabileceğini söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Duterte, “Rusya ile Çin yeni bir düzen kurmaya karar verirlerse, buna ilk katılan ben olacağım.” dedi.

Rusya ile İlişkiler

Duterte bu hafta Peru’da düzenlenecek Asya-Pasifik İşbirliği Örgütü (APEC) zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelmek istediğini de kaydetti.

“Ülkelerimizin (Filipinler ve Rusya) birbirinin en iyi arkadaşı olmasını istiyorum. Zira bu, ekonomiye dayanan bir dünya.” diyen Duterte şu ifadeleri kullandı:

“Satabileceğimiz ürünlerimiz varsa, bu daha iyi olur. Onların sahip olduğu ve bize satabilecekleri şeyler varsa, bunlardan da yararlanabilir, bu şeyleri satın alabiliriz.”

Duterte geçen haftalardaysa Rusya’dan silah almayı düşünebileceklerini söylemişti.

Duterte bir keresinde de Putin için “favori kahramanım” demişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum