1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Düşmanlar ve Nankörler Söylemi Devam Ederse!
Düşmanlar ve Nankörler Söylemi Devam Ederse!

Düşmanlar ve Nankörler Söylemi Devam Ederse!

“Zaferi Başkan’a, Başkan’ın mucizevi performasına ciro edip başarısızlığı düşmanlara ve nankörlere fatura eden değerlendirmeler gidişatı düzeltmek değil menfaatlerini korumayı hedefliyor.”

02 Nisan 2019 Salı 16:08A+A-

Kenan Alpay yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi:

Düşmanlar ve Nankörler Söylemi Devam Ederse!

Sadece CHP, İP, HDP ve SP seçmenleri değil önemli oranda AK Parti seçmeni de beka kaygısı üzerine kurulan ve son dakikaya kadar sertleştirilen seçim stratejisini reddetti. Önce mahalli seçimler ülkenin bekasının oylandığı kritik bir tercihe eşitlendi. Sonra devletçi ve milliyetçi semboller, kıyaslar ve söylemler üzerine inşa edilen seçim stratejisiyle toplumun en geniş kesimleri adeta seferberlik ruhuna dâhil edilmek istendi. Siyasetin kurguladığı ihanet-sadakat sarmalına medya ve bürokrasi de abandıkça abanınca toplum devreye tatlı-sert bir tepki vererek müdahil olduğunu söyleyebiliriz.

AK Parti’nin MHP ile gerçekleştirdiği Cumhur İttifakı’nın ne kadar kazanım ne kadar kayıp olduğunu sadece Ankara ve İstanbul gibi büyükşehir belediyelerinin kaybına odaklanarak analiz edemeyiz. Dahası meseleleri 15 Temmuz darbe sürecinde yaşanan travmaya, Suriye’nin kuzeyinde Amerika tarafından inşa edilen PKK-PYD garnizon devletinin teşkil ettiği yakın tehdide bağlayarak izah edemeyecek kadar sorunlar derin, geniş ve çetrefil durumda. Hele hele trenden inenler, davaya ihanet edenler, yeterli kalibrede vatanseverlik sergilemeyen kadrolar, patates soğana tamah edenler filan gibi halk arasında espri konusu olan klişe propagandalara sarılmasın hiç kimse. Yani ciddi ve sonuç alıcı bir özeleştiri, muhasebe ve fabrika ayarlarına dönüşe mani olan tüm mazeretleri terk ederek işe koyulmak lazım.

(…)

Yazının Devamı >>>