1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Düşman Karşısında Aynı Saftayız!
Düşman Karşısında Aynı Saftayız!

Düşman Karşısında Aynı Saftayız!

Beşşar diktasının hamisi Rusya Suriye’nin geleceği hususunda ABD ile aynı kaygılara sahip olduklarını açıkladı.

09 Ekim 2013 Çarşamba 15:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye sorununun çözümü hususunda ABD ile aralarındaki farklılığın asli değil, taktiksel olduğunu söyleyen Putin, iki ülkenin de Suriye’de el-Kaide’nin iktidar olmasını istemediğinin açık olduğunu belirtti.

Endonezya’nın Bali Adası’nda gerçekleşen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinin son gününde basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “ABD, El Kaide’nin Suriye’de iktidara gelmesini istemiyor değil mi? Biz de istemiyoruz. Bu açıdan bu ülkeyle aynı hedeflere sahibiz. Rusya ve Amerika’nın ortak amacı Suriye’deki durumun istikrarıdır” dedi.

Kimyasal silahların imhası konusunda Suriye’nin uluslararası kuruluşlarla birlikte hareket ettiğini ifade eden Putin, “Biz Amerikalı ortaklarımızla Suriye krizinin çözümü ile ilgili orta vadede neler yapılacağı konusunda hemfikiriz. Şam yönetiminin kimyasal silahların imhası konusunda doğru davranmayacağı konusundaki şüpheler yersiz. Suriye hükümeti şeffaf bir şekilde çalışmalara katılıyor. Umut ediyorum çalışmalar aynı şekilde ilerler” diye konuştu.

Aslında Putin’in sözleri malumun ilamından ibaret, hiçbir yeni bilgi içermiyor! Sadece iki buçuk yıldır Suriye halkının ayaklanmasını emperyalistlerin bir kışkırtması şeklinde yaftalayan ve katil rejime anti-emperyalistlik sıfatını layık gören çevrelerin temel tezlerinin ne kadar çürük olduğunu gösteriyor.

Putin’in sözlerinde öne çıkan el-Kaide vurgusunun örgütsel değil, İslami hareketlerin bütününe karşı vurgulanan bir düşmanlık, karşıtlık çizgisi olduğu açık. Ve hiç şüphesiz el-Kaide karşıtlığı adı altında Suriye’de ve tüm İslam coğrafyasında İslamcıların iktidara gelmesine karşı ortaya çıkan bu ittifak görüntüsü aynı zamanda birilerinin şeytanın safında yer aldığının da bir göstergesi sayılmalı.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT