1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dürzi Lider Vahid Belus Bombalı Saldırı İle Öldürüldü
Dürzi Lider Vahid Belus Bombalı Saldırı İle Öldürüldü

Dürzi Lider Vahid Belus Bombalı Saldırı İle Öldürüldü

Suriye'nin güneyinde Dürzilerin yoğun olarak yaşadığı Suveyda'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda Dürzi lider Belus öldü.

05 Eylül 2015 Cumartesi 18:41A+A-

Suriye’deki Suveyda kentinin önde gelen Dürzi liderlerinden biri olarak bilinen Şeyh Vahid Belus’un aracında meydana gelen patlamada, Belus’un yanı sıra en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Patlamadan sonra Şeyh Belus'un destekçileri kentteki siyasi güvenlik ile cinayet büro amirliği binalarına saldırdı. Kentteki yerel medya aktivistleri, Dürzilerin kentte yönetim karşıtı protestolar düzenlediğini, Hafız Esed'in büstünü yaktığını ve Beşşar Esed'in posterlerini yırtığını bildirdi.

Suriye Devlet Televizyonu, Suveyda’da muhaliflerin neden olduğu iki patlamada 8 kişinin öldüğünü, 22 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ancak ilgili haberde Belus’un ölümü hakkında bilgi verilmedi.

Lübnanlı Dürzi lider Velid Canpolat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Belus’un ölümüyle ilgili olarak Esed yönetimini suçladı.  Suveyda'da Dürzilerin önemli liderlerinden biri olarak bilinen Belus, rejim karşıtı söylemleri ile kentteki çocukların orduda askerlik yapmasına karşı çıkıyordu.

Kentteki siyasi güvenlik birimleri ve yönetimiyle zaman zaman gerginlik yaşayan Belus ve bölge halkı, vali ile emniyet müdürünün istifasını isteyen gösteriler düzenlemişti. 

Suriye'nin güneyinde yaşayan Dürzilerin sayısı yaklaşık 500 bin civarında.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT