1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Duruşumuz politik ya da ticari çıkarlara alet edilemez..."
"Duruşumuz politik ya da ticari çıkarlara alet edilemez..."

"Duruşumuz politik ya da ticari çıkarlara alet edilemez..."

Osman Nuri Topbaş son günlerde sosyal medya ve bazı basın organlarında zincir marketler üzerinden dönen polemiklerle ilgili açıklama yaptı.

09 Aralık 2022 Cuma 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Milliyetçi siyasi partilerden destek ve teşvik gören kimi mafya liderleri işletme sahiplerini ölümle tehdit ediyor, mafya tarafından sokağa salınan çapulcular mağazaların camları çerçevelerini kırıyor, kimi belediyeler keyfi bir biçimde mağazaları mühürleme yoluna gidip güya tüketiciyi koruma rolleri kesiyor ve bütün bu çirkin mafyatik süreci hükümet sadece izliyor.

Ne Maliye ve Ticaret Bakanları serbest ticaretin kanunlarını hatırlatan konuşmalar yapıyor ne de Adalet ve İçişleri Bakanları organize suç örgütü liderlerinin ölüm tehditleri ve cam-çerçeve indirme operasyonlarıyla başlattığı mala-mülke çökme stratejilerine karşı güvenlik mekanizmasını harekete geçiriyor.

Sözde beka kaygısı refleksi, sözde hayat pahalılığıyla mücadele, sözde aşırı kar hırsına set çekme adına kimi siyasi partiler ve yayın organlarının esasen kanunsuz bir devlet ve bürokrasi mekanizması inşa etme girişimlerinin ülke ve toplumu alenen ve süratle kaosa sürükleyeceğini bakalım hükümet ne zaman görüp engelleyecek. 

Erenköy Camiasının önde gelen isimlerinden Osman Nuri Topbaş'ın kamuoyuna ilan ettiği son açıklama en temel hukuk ve ticaret ilkelerini ayaklar altına alan organize kötülüklere karşı "art niyetlilerin ıslahı" duasıyla bitiyor ve üretilen çarpık algı ve tehditlerin karşısında boyun eğilmeyeceğini de vurgulamış oluyor.

unnamed-078.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum