1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dürümlü'de Hayatını Kaybedenler “Sivil Şehit” Statüsüne Alındı
Dürümlü'de Hayatını Kaybedenler “Sivil Şehit” Statüsüne Alındı

Dürümlü'de Hayatını Kaybedenler “Sivil Şehit” Statüsüne Alındı

Diyarbakır’ın Dürümlü köyünde PKK'nın patlattığı bomba ile hayatını kaybeden Tanışık Köyü'nden 16 kişi “sivil şehit” statüsüne alındı. Köylüler için 33'er bin lira tazminat ödendi ve yakınlarına maaş bağlandı.

16 Haziran 2016 Perşembe 18:15A+A-

PKK'lılar, 12 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Dürümlü köyü yakınlarında bombalı araç patlatmış, 16 köylü hayatını kaybetmişti.

CHA’da yer alan habere göre, “güvenlik” güçlerine yapılması planlanan saldırıyı önlemeye çalışan 16 köylü “sivil terör şehidi” sayıldı.

“Sivil şehit” sayılan köylüler için kişi başı 33 bin lira tazminat ödenirken, geride kalan dul ve yetimlere de maaş bağlandı.

durumlu.jpg

Olay

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lılarla, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine PKK’lılar, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lılar, kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

durumlu_.jpg

“PKK'nın Roboski'si” olarak anılan, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeni ile 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT