1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Dürümlü Katliamını Unutmayacağız”
“Dürümlü Katliamını Unutmayacağız”

“Dürümlü Katliamını Unutmayacağız”

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lılarca 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıya tepkiler sürüyor.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 15:01A+A-

Diyarbakır'da yaşayanlar da “PKK’nın Roboski’si” olarak anılan Dürümlü katliamını nefretle lanetledi.

“PKK Kendi Halkını Öldüren Bir Örgüt Olmuş”

Diyarbakır’da ikamet eden Seyfettin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'nın Dürümlü katliamını “vahşet” olarak tanımladığını söyledi.

Dürümlü'de yaşananların “insanlık tarihinde görülmemiş bir katliam” olduğunu aktaran Güler, hayatını kaybedenleri rahmetle andığını, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.

Güler, “PKK, bir piyondur. İsrail, ABD ve İngiltere'nin piyonlarıdır. PKK, kendi halkını öldüren, memleketine zarar veren bir örgüt olmuş.” ifadelerini kullandı.

Örgütün Kürt halkının hiçbir hakkını savunmadığını, daha önce köylüleri katlederken şimdi de şehirlere yayıldığını aktaran Güler, zulme karşı el ele vereceklerini dile getirdi.

“Katliamın Amacı Halkı Yıldırmak, Sindirmektir”

Osman Yağız da Diyarbakır'da şu ana kadar bu büyüklükte bir saldırının yapılmadığını ifade etti.

Katliama en sert tepkinin verilmesi gerektiğini kaydeden Yağız, “Bu katliamın amacı halkı yıldırmak, sindirmektir. Son olaylarda halkın desteğini alamayanlar şiddete başvurmaya başladılar. Bu işlerin çözüleceği yer bellidir. Eğer oralarda bu işleri çözemiyorlarsa, dışarıda bombalarla kesinlikle çözemezler.” diye konuştu.

“Bu Katliamı Unutmayacağız”

Yapılan katliamı tüm insanların lanetlemesi gerektiğini aktaran Eyüphan Kaya ise bunu ajandalarına yazacaklarını ve unutmayacaklarını vurguladı.

Kaya, “Bu yanlışları unuttuğumuz zaman mâlesef tekrarlanma ihtimali yükseliyor. Bu mazlumlara karşı duâcıyız, zalimlere karşı da sesimizi yükselteceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT