1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dürümlü Katliamı Mağduru: Gözlerimi İstiyorum
Dürümlü Katliamı Mağduru: Gözlerimi İstiyorum

Dürümlü Katliamı Mağduru: Gözlerimi İstiyorum

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lılarca gerçekleştirilen 16 kişinin hayatını kaybettiği katliamda yaralanan Fatma Özçelik, görme yetisini kaybetme riski ile karşı karşıya.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:34A+A-

Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK mensuplarının 15 tonluk patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği patlamada yaralanan 23 kişiden biri olan 4 çocuk annesi Fatma Özçelik, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Evi yıkıldığı için eşi ile akrabalarının yanına yerleşen Özçelik, katliamın gerçekleştiği gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

fatma_ozcelik_evi_durumlu.jpgÖzçelik ailesinin evi patlamadan sonra kullanılamaz hâle geldi!

“Patlama Sesini Duyduktan Sonrasını Hatırlamıyorum”

“En küçüğü iki yaşında dört çocuğumla ölümden döndük. Patlamanın etkisiyle yüzüm adeta parçalandı.” diyen Özçelik, yüzüne onlarca dikiş atıldığını belirtti.

Özçelik, yaralandığında çok kan kaybettiği için sıcak havaya rağmen üşüdüğünü ifade ederek, “Silah seslerini duyup pencereden dışarıya bakmak istedim. Patlama sesini duyduktan sonrasını hatırlamıyorum. Patlamadan sonra kendime geldiğimde hiçbir şey görmüyordum. Çocuklarımın yardımı ile evden çıktım.” dedi.

“Gözlerimi İstiyorum”

Özçelik, “Gözlerimi istiyorum. Yüzüme cam parçaları değmiş. Hastanede ilk olarak doktorlara ‘Görebilecek miyim?’ diye sordum. Allah'a şükürler olsun, görüyorum ama hiçbir şey seçemiyorum. Görme kaybı yaşıyorum. Patlamada evim yıkıldı, dört çocuğumla sokakta kaldım ama en çok gözlerimin zarar görmesine üzüldüm. Çocuklarım başka bir köyde, annemin yanında. Her birimiz bir tarafa dağıldık. Allah bunu yapanlara hakkımızı bırakmasın.” diye konuştu.

durumlu.jpg

Olay

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lılarla, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine PKK’lılar, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lılar, kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

durumlu_.jpg

PKK'nın Roboski'si olarak anılan, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeni ile 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT