1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dünyanın En Çaresiz Anneleri Gine'de!
Dünyanın En Çaresiz Anneleri Gine'de!

Dünyanın En Çaresiz Anneleri Gine'de!

Yoksulluğun ve çaresizliğin en yoğun yaşandığı Gine'de anneler bebeklerini hayatlarının kendilerininkinden daha güzel olmasını dileyerek Konakri'ye gelen yabancılara veriyor.

07 Mart 2016 Pazartesi 14:17A+A-

Dünyanın en yoksul ülkelerinden birisi olan Batı Afrika'daki Gine'nin başkenti Konakri, 21. yüzyılda yaşam koşullarının zorluğu bakımından “insanlığın ayıbı” olarak nitelendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Şubat-3 Mart'ta Fildişi, Gana, Nijerya ve Gine'ye yaptığı Batı Afrika temasları, bu ülkelerde yaşayan insanların, hayatta kalabilmek için verdiği yaşam savaşını, Fransa ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerin de buna seyirci kaldığını gözler önüne serdi.

Bu dört ülkenin ortak benzerliği sömürü ülkesi olması. Nijerya ve Gana'da İngiltere’nin, Fildişi ve Gine'de ise Fransa’nın sömürüsünde yaşayan halk açlık, yoksulluk ve sağlık sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor.

Bu ülkeler arasında yardıma en muhtaç ülke ise Gine'nin başkenti Konakri. Kanalizasyon sisteminin bulunmadığı şehirde, yol kenarlarında insanların tuvalet ihtiyaçlarını gidermesi için açık kanallar bulunuyor. Bu da şehrin pis kokmasına, hastalıkların çoğalmasına neden oluyor.

gine.jpg

Reklam Panolarından Sarkan İpler, Çocukların Salıncağı Olmuş!

Yıllardır Fransa'nın sömürüsünde olan Konakri'de insanların yüzünde, kaderlerini kabullenmenin verdiği hüzün ve çaresizlik dikkat çekiyor. Hatta Gineli anneler, Konakri'ye gelen yabancılardan, bebeklerini yurt dışına götürmelerini, çocuklarının hayatlarının kendilerininkinden daha güzel olması temennisiyle istiyor.

Oyun parkı ve oyuncakları olmadan büyüyen çocuklar, çevredeki kırık sandalyeleri, sopaları kendilerine oyuncak yapıp, reklam panolarından sarkan ipleri salıncak kabûl edip oyun oynamaya çalışıyor.

AA

HABERE YORUM KAT