1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dün 72 Kardeşimiz Katledildi (VİDEO)
Dün 72 Kardeşimiz Katledildi (VİDEO)

Dün 72 Kardeşimiz Katledildi (VİDEO)

Esed'e bağlı ordu güçlerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 72 kardeşimiz katledildi.

05 Eylül 2013 Perşembe 11:00A+A-

İki kardeş Ahmed ve Dima el-Hamuk üç gün önceki saldırıda Şam kırsalında katledilmişlerdi...

HAKSÖZ-HABER

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), tarafından yapılan yazılı açıklamada, rejim güçlerinin hava ve karadan rejim karşıtlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıların dün de yoğun bir şekilde devam ettiği ve 67 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ölenlerle ilgili raporlama çalışmalarını gün bitiminde yayınlayan Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ise dün 72 kişinin katledildiğini açıkladı.

Ölenlerin 10’u çocuk; 9’u kadın…

LCC’nin verdiği bilgilere göre 25 kişi Şam kırsalında, 18 kişi Halep’te, 11 kişi İdlip’te, 6 kişi Humus’ta, 4 kişi Deyr ez-Zor’da, 4 kişi Dera’da, 2 kişi Hama’da, 2 kişi Rakka’da katledildi.

Rejim güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere havan topu ve roketlerle düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Esed güçlerinin Şam'ın Kasyon Dağı'ndan kentin muhaliflerin denetiminde olan yerleri topçu ateşiyle vurduğunu aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi, kentin Duma, Haresta, Dareya ve Yermuk banliyölerinde silahlı muhaliflerle hükümet güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını duyurdu.

Şam kırsalı Muaddamiye'deki saldırıda hayatını kaybeden Muna Recep:

Yine Muaddamiye'deki saldırıda hayatını kaybeden İmad Şadi:

HABERE YORUM KAT