1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dumanlı Hava Kurtları Çoğaltıyor!
Dumanlı Hava Kurtları Çoğaltıyor!

Dumanlı Hava Kurtları Çoğaltıyor!

PKK’nın dizginsizleşen tutumunun yol açtığı topyekün çatışma ortamı toplumun psikolojisini sarsarken, ırkçı nefret söyleminin müşterilerinin arttığı görülüyor.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 21:52A+A-

Murat Ayar / Haksöz Haber

30 yıllık savaşın ardından yeşeren çözüm umutları maalesef bir kez daha tökezlemiş görünüyor. Özellikle PKK’nın provokatif eylemleriyle süreç şiddet sarmalına yeniden evrilmiş halde.

Çatışmanın başlamasıyla karşılıklı milliyetçi kesimlerin dilleri de keskinleşti. Yeni Söz Gazetesi’nin Ankara Temsilcisinin 1915’te İttihatçıların Ermenilere yönelik katliam politikalarını bir tehdit olarak sosyal medyada yazma cüretinde bulunması bu durumun açık bir göstergesini sunmakta.

Müslüman halkları açıkça kin ve nefrete sevk edecek bu tür açıklamaların zulüm olduğu gibi, yaşanan bu sürece hiçbir şekilde olumlu bir etkide bulunmayacağı açıktır.

Yeni Söz Gazetesi Ankara Temsilcisi Zihni Çakır’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Kürtler HDP-PKK’ya yardım ve yataklık yapmaya devam ederlerse 1915’te Ermenilere uyguladıkları aynı akıbeti yaşamaya mahkûm olurlar!”

Çakır’ın sözlerine yönelik tepkileri “ümmetçi hamaset” olarak suçlaması ise kendisinin ne tür bir hamasetin peşinde olduğunu da göstermiş oldu.

Yeni Söz Gazetesi’nin konuyla ilgili nasıl bir tepki göstereceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT