1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Duma köyündeki Filistinliler, İsrail'in yıkım tehdidiyle karşı karşıya
Duma köyündeki Filistinliler, İsrail'in yıkım tehdidiyle karşı karşıya

Duma köyündeki Filistinliler, İsrail'in yıkım tehdidiyle karşı karşıya

Duma köyünde Filistinlilere ait yaklaşık 200 mülkün "ruhsatsız" yapıldığı bahanesiyle yıkılacağı bildirildi.

20 Eylül 2023 Çarşamba 15:10A+A-

İsrail kurumları, Nablus'un güneydoğusundaki Duma köyünde Filistinlilere ait yaklaşık 200 mülkün "ruhsatsız" yapıldığı bahanesiyle yıkılacağını bildirdi.

Aldıkları uyarılarla, evlerinin yıkılması ve açıkta kalma tehdidiyle karşı karşıya kalan bölge sakinleri, daha önceden "esenlik buldukları bu yerin şimdi kendilerini endişelendirir hale geldiğini" ifade ediyor.

Filistinliler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ihtarlar karşısındaki endişe ve tedirginliklerini dile getirdi.

Filistinliler zorluklara rağmen köyde kalmakta ısrarcı.
Köyün kuzeydoğu bölgesinde ikamet eden 31 yaşındaki Filistinli Ayed Arara, "2013'ten bu yana ailemle birlikte burada yaşıyorum. Ancak bugün bölgedeki ev ve ağılların da içerisinde olduğu yapıların yıkılacağını öngören uyarı karşısında endişeliyiz." dedi.İsrail güçlerinin devamlı şekilde kendilerini takip ettiğini ifade eden Arara, köye baskın düzenleyen askerlerin, her şeyi yıkmakla tehdit ettiğini belirtti.

İsrail'in genişletme ya da inşa faaliyetlerini engellediğini, herhangi bir yeni yapıyı yıkmakla tehdit ettiğini anlatan Arara, "Bu geniş dağlarda yaşam yok, İsrail kısıtlamalar uyguluyor. Zorunlu göçü ve sığınmayı bir kez daha yaşayamayız. Burada kalıyoruz. Burası bizim toprağımız, burada kalma, inşa etme ve yaşama hakkımız var." diye konuştu.

İsrail, 2023 başından bu yana, Duma köyünde 7 Filistinlinin evini ve bir sokağı yıktı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT