1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dövizdeki yükselişin sorumlusu aranıyor!
Dövizdeki yükselişin sorumlusu aranıyor!

Dövizdeki yükselişin sorumlusu aranıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının kuruluş, şube açma, faaliyette bulunma ve denetim esaslarını değiştirdi. Düzenlemeyle döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale getirildi. Artık kim ne kadar döviz satın alıyor bilinecek.

13 Ekim 2021 Çarşamba 13:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Enflasyonun sorumlusu; 3 harfli marketlerden ve bölücü kebapçıların ardından dövizdeki artışın sorumlusu da aranıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Tebliğ’de değişikliklerde bulundu.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle döviz bürolarından açılış için başvuru sırasında alınacak ücretler, döviz bürolarının asgari ödenmiş sermaye şartları ve döviz alım satım işlemleri güncellendi.

Döviz büroları, döviz alım satımında müşterinin Kimlik, Pasaport veya Vergi Kimlik Numarasını, işlem tarihini, saatini ve miktarını gösterecek şekilde her bir işlemi kayıt etmek zorunda olacak.

İşlem saat ve miktar bilgilerinin kesilen fişlere yansıdığı düzenlemeden önce de bilinirken yeni düzenleme ile beraber kimin ne kadar bozdurduğu veri arşivlerine kaydedilebilecek.

İktidarın döviz artışının sorumlusunu aradığı intibaını oluşturan bu düzenlemenin ardından, ekonomik sorunların gerçek sorumlularını aramaktan uzak kalmaya başladığı yorumları yapıldı.

Ayrıca düzenlemeyle beraber döviz büroları için faaliyet bölgesine göre 2 ile 6 milyon Lira arasında ücret belirlendi. Mevcut döviz büroları bu şartlara 2022 yılı sonuna kadar uyum sağlayacak aksi takdirde kapanacak.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum