1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Dört büyükler" israf etmekten başka ne işe yarar?
"Dört büyükler" israf etmekten başka ne işe yarar?

"Dört büyükler" israf etmekten başka ne işe yarar?

Türkiye futbol liglerinde "dört büyükler" olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un borçları 22 milyar lirayı aştı.

11 Nisan 2023 Salı 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'deki futbol kulüpleri arasında lakapları "dört büyükler" olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor borçları konusunda da liderliği elden bırakmıyorlar.

Borçları 22 milyar lirayı aşan dört büyük futbol kulübü arasında Galatasaray 6,65 milyar lira ile en borçlu kulüp olurken, onu 6,18 milyar lira ile Beşiktaş, 5,99 milyar lira ile Fenerbahçe ve 3,2 milyar lira Trabzonspor izledi.

Sürekli olarak borçları konusunda başarısız birer tablo çizen, vergileri yapılandırılan ya da affedilen, forma ve bilet gibi gelirleri ülke içinden toplayıp yabancı futbolcular üzerinden yurt dışına yollayan ve her halükarda maddi olanaklarını sınırlandırılmayan bu kulüpler elle tutulur herhangi bir spor başarısı da gösteremiyor.

Her sene para ceplerinden çıkmıyor diye yabancı futbolcu ve teknik adamlara milyonlarca dolar bonservis ve maaş ödemesini yapan, kafalarına göre insanları çağırıp geri yollayan, ülkenin dövizini çarçur eden bu kulüplere maddi sınırlamalar uygulamak zor da olsa elzem değil midir?

Ülkedeki işletmeler vergi ve faturalarını zamanında ödemekle yükümlüdür. En ufak bir usulsüzlük ciddi cezalarla cevaplanıyor. Hal böyle iken ülke ekonomisine herhangi bir katkıda bulunmayan bu kulüpler daha fazla kollanmamalıdır.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum