1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır'da Giriş ve Çıkışlar Kontrol Altına Alındı
Diyarbakır'da Giriş ve Çıkışlar Kontrol Altına Alındı

Diyarbakır'da Giriş ve Çıkışlar Kontrol Altına Alındı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın yaptığı "izinsiz yürüyüş" çağrısı üzerine Diyarbakır'ın giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ilçe çevresindeki bazı caddeler de trafiğe kapatıldı.

02 Mart 2016 Çarşamba 16:16A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki PKK'lı militanlara yönelik operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması bahanesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı "izinsiz yürüyüş" çağrısı üzerine kentte giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Demirtaş'ın, önceki gün Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantıda, bugün saat 16.00'da Sur'a yürüyüş çağrısında bulunması üzerine, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Diyarbakır-Şanlıurfa, Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Silvan ve Diyarbakır-Mardin karayollarında polis ekiplerince kontrol noktaları oluşturuldu.

Kentte girişinde araçlarda arama yapan polis ekipleri, sürücüler ile araçlardaki vatandaşların kimliğini kontrol ediyor. Vatandaşların kimlik ve ikamet bilgilerine bakılıp üst araması yapıldıktan sonra Sur'a geçişine izin veriliyor.

AA

HABERE YORUM KAT