1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Diyarbakır Özgür-Der: Masum İnsanlara Yapılan Bombalı Saldırıları Lanetliyoruz!
Diyarbakır Özgür-Der: Masum İnsanlara Yapılan Bombalı Saldırıları Lanetliyoruz!

Diyarbakır Özgür-Der: Masum İnsanlara Yapılan Bombalı Saldırıları Lanetliyoruz!

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Gaziantep’te yapılan katliamı lanetledi.

21 Ağustos 2016 Pazar 14:12A+A-

IŞİD ve PKK gibi örgütlerin kaos peşinde oldukları vurgulanan açıklamada, Suriye’deki savaşın Türkiye’ye taşınmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamanın tam metni:

Masum İnsanlara Yapılan Bombalı Saldırıları Lanetliyoruz!

Cinayet şebekeleri birbiriyle yarışırcasına katliamlarını yapmaya devam etmektedirler. İçine hapsoldukları karanlık dünyadan çıkamayan bu vahşet çeteleri kanla, ölümle ve mazlumların gözyaşıyla varlıklarını kalıcı hale getirmenin hesabını yapmaktalar. Bundan dolayı terörü olabildiğince tırmandırmanın gayreti içindedirler. Bu terör örgütlerinin birbirinden farkı yoktur. İster adına Pkk denilsin, isterse de İşid denilsin hiç fark etmez. Çünkü insanlık düşmanı bu örgütler hak, hukuk, ölçü tanımaz sadece kendi emellerine ulaşmanın çabası içindedirler. Onlar için masum insanların ölümü hiç önemli değildir. Yeter ki istedikleri kaos oluşsun ve bu kargaşadan istifade edebilsinler. Ancak onların bu hesabı tutmayacak ve inşallah döktükleri kanda boğulup gidecekler.

Sivil toplum olarak bu karanlık yapıların yaptıkları katliamları lanetliyoruz!

Son on gün içersinde Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Van ve Gaziantep’te yapılan bu saldırılar aynı gayeye hizmet eden vahşet çeteleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yüzyıldır Ortadoğu’yu kana bulayan emperyalist güçlerin ümmeti parçalama çabasının devamı olan bu fitne oyunlarının farkındayız. Altı yıldır Suriye’de masum insanların kanını akıtanların aynı savaşı Türkiye’ye taşıma çabası içinde olduklarını da biliyoruz. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşmayacaklardır. Çünkü bu toplum her şeyin farkındadır ve geleceğini bu karanlık güçlere teslim etmeyecektir.

Bugün ümmet üzerinde oynanan oyunun büyüklüğünü fark etmek ve fark ettirmek için acilen hareket etmek durumunda olduğumuzu unutmayalım. Üzerimize düşen en büyük vazife bu toplumu bilinçlendirmek ve birlikteliğimizi güçlendirmektir. Şayet bunu yapmazsak daha kötü günlerin bizi beklediğini unutmamalıyız. Çünkü şer güçler ittifak halinde bizlere saldırmakta ve eğer bizler de dağınık durma pozisyonunda olmaya devam edersek onların ekmeğine yağ sürmüş olacağız.

Unutmamalıyız ki bölgemiz çok kritik bir dönemden geçmektedir. Bu aşamada nemelazımcılık ve yersiz eleştirilere kapılarımızı kapatmamız gerekmektedir. Siyasal ve toplumsal şahitliğimizin gereği olarak tepkilerimizi örgütlemenin aciliyet arz eden bir konu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Ancak bu şekilde bu fitneleri bertaraf edebilir ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmiş oluruz.

Gaziantep’te terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Süleyman Nazlıcan

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT

2 Yorum