1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Diyanet’ten Dört Farklı Dilde Kur’an-ı Kerim Meali
Diyanet’ten Dört Farklı Dilde Kur’an-ı Kerim Meali

Diyanet’ten Dört Farklı Dilde Kur’an-ı Kerim Meali

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim’in Bulgarca, Özbekçe ile Afrika’nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerinde de okunması sağlandı.

19 Aralık 2017 Salı 17:06A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Hiçbir Lisan Kur’an’sız Kalmasın” sloganıyla başlattığı meal projesi ile Kur’an-ı Kerim dört dile daha kazandırıldı.

Böylece, Kur’an-ı Kerim, Bulgarca, Özbekçe ile Afrika’nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerinde de okunabilecek.

AA’da yer alan habere göre, Kur’an-ı Kerim’in mesajının doğru şekilde tüm insanlığa ulaşmasını amaçlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Dini Yayınlar Daire Başkanlığı farklı ülkelerden gelen talepler doğrultusunda Kur’an-ı Kerim meali basımları gerçekleştirdi.

Bulgarca Kur’an-ı Kerim meali, Bulgaristan Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirliği iş birliğiyle dağıtılacak.

Öte yandan, Özbekistanlı bir âlimin yazdığı Kur’an-ı Kerim meali, Özbekistan’da ve diğer ülkelerdeki Özbeklere ulaştırılacak.

Başkanlıkça, Afrika, Latin Amerika ile Asya Pasifik dini liderler zirvelerinde diğer ülkelerdeki Müslümanların ihtiyaçlarının tespiti yapıldı.

Gelen talepler doğrultusunda Afrika’nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerinde basılan Kur’an-ı Kerim mealleri, Zimbabve ve Malavi’de dağıtılacak.

Farsça Kur’an-ı Kerim mealinin ise gelecek yıl basılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT