1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet'ten 21 Bin Mahkuma Umre İçin Bilgi Yarışması
Diyanet'ten 21 Bin Mahkuma Umre İçin Bilgi Yarışması

Diyanet'ten 21 Bin Mahkuma Umre İçin Bilgi Yarışması

Diyanet'in ceza infaz kurumlarında gerçekleştirdiği dini bilgiler yarışmasına 21 bin 500 mahkum katıldı. Dereceye girenler, cezaevinden çıktıktan sonra umreye gidebilecek.

13 Nisan 2016 Çarşamba 13:54A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı işbirliğiyle cezaevlerindeki mahkumlara yönelik umre ödüllü dini bilgiler yarışması düzenledi. 360 cezaevinde eş zamanlı gerçekleştirilen yarışmaya 21 bin 500 hükümlü ve tutuklu katıldı. Yarışmacılar, ücretsiz dağıtılan, Diyanet yayınları 'Peygamberimiz'in Hayatı' ve 'İslam İnanç İlmihali' eserlerinden sorumlu oldu. Sınavda, her iki kitaptan hazırlanan 80 soru 120 dakikada cevaplandı. Yarışma sonucunda dereceye giren mahkumlar cezaevinden çıktıktan sonra umreye gidebilecek.

AİLEYLE GÖRÜŞ İZNİ

Umre ödülünün yanı sıra, her kurum, kendi içerisinde dereceye girenlere altın, kitap, yönetmelik çerçevesinde verilecek olan eş ve anne-baba görüşmesi, haftalık açık veya kapalı ziyaret süresini uzatma, sosyal, kültürel veya sportif etkinliklerden öncelikli ve uzun süreli yararlanma gibi çok sayıda ödül yer alıyor. Sonuçlar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Umre ödülü kazanan mahkumlar da eğer cezası bitmemişse, hakkını birinci derece yakın akrabasına devredebilecek.

Manevi destek ve rehberlik hizmeti

Diyanet İşleri Başkanlığı, 360 cezaevinde aralarında doktora, lisansüstü, ihtisas eğitimi yapmış 420'si kadrolu cezaevi vaizi, 260'ı din görevlisiyle Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi, koğuş sohbetleri, bireysel görüşmeler, konferans, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi çalışmalarla manevi destek ve rehberlik hizmetleri yürütüyor.

Yeni Şafak

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum