1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler El Bab Yönünde İlerliyor
Direnişçiler El Bab Yönünde İlerliyor

Direnişçiler El Bab Yönünde İlerliyor

TSK, Özgür Suriye Ordusu'nun, Çobanbey'in güneyinde IŞİD'in elinden 9 köyü daha aldığını ve tespit edilen 9 hedefin Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak vurulduğunu açıkladı.

06 Eylül 2016 Salı 01:39A+A-

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 13. gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Çobanbey'in (Rai) güneyinde, El Bab yönünde 7 köyü daha IŞİD'den aldığı açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada 9 hedefin de Fırtına obüsleri ile vurulduğu belirtildi. ÖSO'nun aldığı köylerin isimleri; Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam, El Mustafa El Kabir, Nabra ve Mazrat Nabra.

El Bab, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin elindeki Menbic ile Afrin'in arasında bulunan ve IŞİD'in kontrolü altında olan bir Halep ilçesi.

Söz konusu gelişmelerle ilgili şu açıklama yapıldı;

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı”, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülüyor. Harekâtın 13. gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedef, Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vuruldu. Harekâtın başladığı günden bugüne kadar toplam 392 hedefe bin 698 atım yapıldı. Ayrıca bugün koalisyon güçleri desteğindeki ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir köyleri ele geçirildi."

Daha sonra bu köylere ilave olarak Nabra ve Mazrat Nabra köylerinin de ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada “Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir” da denildi.

Sınır birlikleri de, Kilis-Gaziantep (Azez-Cerablus hattı) arası, zırhlı birliklerle takviye edildi. Fırtına obüsleri, Hawk füzeleri ve çok namlulu roketatarlarla korunan bölgede ayrıca Gaziantep'in Karkamış ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi arasındaki sınır bölgesinde modüler duvar örme çalışmaları devam ediyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT