1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dinlence ve Tatil Başka, Bayram Bambaşka Bir İklimdir
Dinlence ve Tatil Başka, Bayram Bambaşka Bir İklimdir

Dinlence ve Tatil Başka, Bayram Bambaşka Bir İklimdir

​​​​​​​Eşlerimizi ve çocuklarımızı da akraba ve komşularımızla birlikte idrak ettiğimiz bayram sevincinin ortağı kıldıkça "nerede o eski bayramlar?" sorusu kaygılı bir gündem olmaktan çıkacaktır.

15 Haziran 2018 Cuma 06:02A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Ramazan'ı kim nasıl yaşadıysa ona uygun bayram yapacak haliyle. Kaide son derece açık ve net: Ramazan'ın fazilet ve bereketinden kendini mahrum edenlere bayramın fazilet ve bereketi nasıl isabet etsin! İşte tam da bu sebeple bazı söylem ve hayat biçimleri canımızı sıksa da kendi içinde tutarlı bir işleyiş akıp gidiyor. Ne var ki bu akışı göre göre, işite işite kimileri için bir çok sapkın davranış yavaş yavaş normalleşiyor.

Diğer taraftan bütün bir ülke olarak bayram için İstanbul'dan çıkış yapmanın ne kadar meşakkatli hatta riskli olduğunu hemen her sene birlikte yaşıyoruz. Bekleyenlerdeki stres sefere çıkanlardaki stresten daha az değil. Öyle ki İstanbul'a dönüş de en az çıkış kadar büyük bir çiledir. Ancak ekonomik daralma veya seyahati zorlaştıran etmenler ne düzeyde seyrederse seyretsin bayramı yaşama sevinci elhamdülillah adeta engel tanımıyor. Seküler hayat tarzının açtığı yaralara, oluşturduğu travmalara rağmen bayram bir fazilet ve bereket iklimi olarak bütün bir İslam coğrafyasını güzelleştiriyor.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : ,