1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dink Davasında Bu Fotoğraf Araştırıldı mı?
Dink Davasında Bu Fotoğraf Araştırıldı mı?

Dink Davasında Bu Fotoğraf Araştırıldı mı?

Savcının "Ergenekon yaptı" mütalasına ve kamuoyuna yansıyan birçok bilgi, belge ve fotoğrafa rağmen, mahkeme, Hrant Dink cinayetinde "örgüt bağlantısı"nı görmedi.

18 Ocak 2012 Çarşamba 13:56A+A-

Savcının "Ergenekon yaptı" mütalasına ve kamuoyuna yansıyan birçok bilgi, belge ve fotoğrafa rağmen, mahkeme, Hrant Dink cinayetinde "örgüt bağlantısı"nı görmedi. Peki bu fotoğraf araştırıldı mı?

5 yıla yakın bir süredir devam eden Hrant Dink suikastına ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ilginç bir karar çıktı.

Kafes Eylem Planı’nda ‘operasyon’ olarak nitelendirilmesine ve savcının mütalaasında ‘Ergenekon terör örgütü’ bağlantısına işaret edilmesine rağmen tüm sanıklar ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan beraat etti.

Mahkemenin cinayette “örgüt bağlantısı görmemesi” hem kamuoyunda hem de Hrant Dink’in ailesinde büyük bir infiala neden oldu.

Bugün CNN Türk’te Ayşenur Arslan’ın “Medya Mahallesi” programına katılan Oral Çalışlar, Ergenekon bağlantısına dikkat çektiği konuşmasında şöyle dedi: Ali Öz ile Ergenekon sanığı Veli Küçük arasındaki bağlantıyı belgeleyen kitap çıktı Adem Yavuz Arslan’ın kitabında. O kitapta o kadar çok bilgi, belge ortaya çıktı ki ama mahkeme bunları araştırmadı.

Oral Çalışlar’ın bu sözleri Gazeteci Adem Yavuz’un kitabındaki Ergenekon sanığı Veli Küçük ile Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz arasındaki bağlantıya dikkat çeken fotoğrafı hatırlattı.

2011 yılı Ocak ayında Adem Yavuz Arslan’ın piyasaya çıkan “Bi Ermeni Var-Hrant Dink Operasyonu’nun Şifreleri” kitabında Ergenekon sanığı Veli Küçük’le Hrant Dink davasının önemli sanıklarından Ali Öz’ü bir arada gösteren fotoğraf yayınlamıştı.

O fotoğraf çok önemliydi. Çünkü Veli Küçük, Dink'i tehdit eden kişi olarak biliniyor. Yargılamalarında boy gösteriyor, Dink'i afişe etmekle itham ediliyordu. Fotoğraftaki diğer kişi Albay Ali Öz ise Dink'in öldürüleceği istihbaratını aldığı halde gereğini yapmamakla itham ediliyordu.

O kitapta bu derin ilişkileri belgeleyen fotoğrafın dışında Hrant Dink cinayetiyle ilgili birçok bilgi ve belge bulunuyordu ama Savcının ‘Ergenekon’ mütalaasına rağmen sanıklar 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgüt suçundan beraat ettirildi.

Savcının mütalaası: Ergenekon’un Trabzon hücresi

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, Dink suikasti ile ilgili mahkemeye yazılı olarak sunduğu mütalaada, Dink cinayeti ve Ergenekon soruşturmasından elde edilen belge, bilgi ve delillerin değerlendirildiğini bildirdi. Savcı Usta, mütalaasında, ‘’Dink cinayeti eyleminin, Mc Donalds’ın bombalanmasının ve diğer eylemlerinin salt milliyetçilik duyguları kabaran gençler tarafından işlenmesinin ötesinde, iştirak halinde ve süreklilik içerisinde çalışan, gizlilik kuralları ve örgütsel hiyerarşiye azami özen gösteren Erhan Tuncel ve Yasin Hayal yönetiminde, Ergenekon Terör Örgütünün, Trabzon’da faaliyet gösteren bir hücre yapılanması tarafından işlenmiş olduğu değerlendirilmektedir’’ ifadesini kullandı.

Aktif Haber

HABERE YORUM KAT