1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dindar bir kişi bu sözleri sarf etse ne olurdu?
Dindar bir kişi bu sözleri sarf etse ne olurdu?

Dindar bir kişi bu sözleri sarf etse ne olurdu?

Şarkıcı Cem Adrian konseri esnasında sınırı aşan hareketlerde bulunan dinleyicileri sert sözlerle eleştirdi.

06 Eylül 2023 Çarşamba 11:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de dindar-muhafazakarlara yönelik saldırılar her geçen gün artarken bir yandan ise bu insanların hassasiyetleri baskı altına alınıyor. Sokaklarda artan teşhirciliğe, aileleri paramparça eden içki tüketimine karşı dindarlar en ufak bir eleştiri dile getirdiklerinde hemen “yaşam tarzına müdahale” tartışmalarıyla birlikte linç girişimi başlatılıyor.

Halbuki temel insani hasletlere sahip olan herkes alkolün zararları ve teşhirciliğin yozlaştırıcı tesiri hakkında benzer görüşlere sahip olacaktır. Bir Batılı ile dahi rahatça konuşabileceğiniz bu mevzuları Türkiye’deki Batıcılarla konuşmak mümkün değil. Bunun ise Türkiye’nin modernleşme hikayesi ile yakından alakası var…

Cem Adrian, İzmir konserinde sahneden bazı seyircilere tepki gösterdi. Şarkı esnasında konuşan veya yakın temasta bulunan dinleyicilere "Burası çiftleşebileceğiniz bir konser değil. Şarkı söylerken saygı duymak zorundasınız" sözleriyle sert bir dille eleştirilerini yöneltti. Bu olaya şahit olan diğer dinleyicilerin Adrian’ı desteklediği görülüyor.

Bir müzisyenin şarkısını icra ederken dinleyicilerinden saygı beklemesi oldukça normal bir durum. Peki, aynı saygıyı toplum için bir dindar beklediğinde tepkiler nasıl oluyor?

Bu soru etrafında düşünmek Türkiye için oldukça verimli tartışmalara sebep olabilir. Soru çok basit bir soru… Daha fazla uzatmaya gerek yok! Cem Adrian’ın sözlerini dindar bir kişi sarf etse ne olurdu?

HABERE YORUM KAT