1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dinçer: Dünyada Milli Güvenlik Yok
Dinçer: Dünyada Milli Güvenlik Yok

Dinçer: Dünyada Milli Güvenlik Yok

Kaldırılan Milli Güvenlik dersi hakkında konuşan Bakan Dinçer: Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ders yok.

26 Ocak 2012 Perşembe 00:57A+A-

Kaldırılan Milli Güvenlik dersi hakkında konuşan Bakan Dinçer: Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ders yok. Biz de değişen dünyaya uyum sağlamış olduk.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dünyanın hiçbir yerinde Milli Güvenlik dersi olmadığını, bu dersi müfredattan kaldırarak dünyaya uyum sağladıklarını kaydetti.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasına ilişkin sorularını yanıtlatan Dinçer, “Hiçbir ülkede Milli Güvenlik dersi gibi bir ders yok. Sadece Polonya’da Savunma Eğitimi ismiyle bir ders bulunuyor.

Hiçbir ülkede askerlerin derse girdiği bir uygulama yok. Bu yönleriyle de AB de bizi çok eleştiriyordu. Doğrusu biz de değişen dünyaya bu vesileyle ayak uydurmuş oluyoruz” dedi. Dinçer, Milli Güvenlik kapsamında işlenen konuların Vatandaşlık Bilgisi, Tarih gibi derslerde anlatılacağına temas etti.

AB’nin zorunlu din derslerine yönelik eleştirileri bulunduğunun hatırlatılması üzerine Dinçer, şu an bu dersle ilgili bir çalışmaları olmadığını söyledi. Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: şöyle konuştu: “Milli Güvenlik Dersi, normalde bir müfredat içerisinde zaten eğer ideolojik anlam yüklemiyorsanız ve içerik olarak bakıyorsanız, her an müfredatın içerisinde yerini değiştirebileceğiniz, farklı şekilde uygulamaya koyabileceğiniz bir husus. Ama din dersinin konulması ve din dersinin isteğe bağlı olarak işlenmesiyle ilgili mesele, topyekûn Türkiye’deki eğitim sistemine yaklaşımla da alakalı bir husus. Dolayısıyla ikisini aynı kategoriye koyarak değerlendirmek bence doğru olmaz.” “Din dersine yönelik anayasa çalışmaları içinde bir düzenleme, çalışma olacak mı?”, sorusuna Dinçer, “Ona yeri geldiği zaman bakarız. Şimdi o konuyla ilgili herhangi bir çalışmamız yok’’ sözleriyle cevap verdi.  (Taraf)

HABERE YORUM KAT