1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Dilipak’ı cezalandırma inadı iktidara ne kazandıracak?
Dilipak’ı cezalandırma inadı iktidara ne kazandıracak?

Dilipak’ı cezalandırma inadı iktidara ne kazandıracak?

Abdurrahman Dilipak’ın "AKP'nin Papatyaları" yazısına açılan davada 100 bin liralık tazminat cezası çıktı.

25 Kasım 2021 Perşembe 23:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Abdurrahman Dilipak'ın Yeni Akit gazetesinde Temmuz 2020 tarihinde "AKP'nin Papatyaları" başlığıyla yayınladığı yazıya karşı KADEM ve AK Parti kadın kollarının açtığı davada 100 bin liralık tazminat kararı verildi.

Dilipak, yazının aldığı eleştirilere karşı defalarca ve ısrarla hakaret çabası gütmediğini belirtmiş ve amacının iktidarı yanlış yönlendirmeye çalışanlara karşı uyarmak olduğunun altını çizmişti.

Geçmişten beri İslami kesim içerisinde mücadelenin ön saflarında bulunan ve emek sarf eden Dilipak’ı suçlamak ve inatla cezalandırmanın iktidara bir şey kazandırmayacağı, aksine kaybettireceği aşikar.

Öte yandan Abdurrahman Dilipak'ın eşi Asiye Dilipak açılan davayı üzüntüyle karşıladığını bildiren bir mektup kaleme almıştı.

Asiye Dilipak Eylül 2020'de yayınladığı mektubunda eşinin geçmişten beri İslami duruşu ve düşüncesi sebebiyle defalarca mahkeme gittiğini hatırlatarak, "Gazeteci bir hanımın attığı bir Tweet ile başlayan, sayısını bilmediğim kadar çok kişinin hakaret ve küfürleriyle büyüyen, Abdurrahman Bey’in maksadı dışında yorumlanan bir ifadesi üzerinden, AK Parti yönetimi ve AK Partili kadınlar bir iftira ve linç kampanyasına başladılar. Televizyonda önce Lütfiye Selva Çam hanımın, sonra da Cumhurbaşkanının eşime yönelik sert ithamlarını ve bu ifadeleri avuçları patlarcasına ayakta alkışlayan kadınları içim acıyarak, ibretle izledim bizi karalayan ak kadınları" ifadelerini kullanmıştı.

Asiye Dilipak 30 yıllık hukukları olaninsanların "telefonu açıp “durum nedir” diye sorma zahmetine" bile katlanmadığını üzülerek ifade ettiği mektupta "Suç duyurusunda imzası olanlar makamlarında yükselirken, biz birbirimizden uzaklaşmışız demek ki." şeklinde duygularını belirtmişti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

11 Yorum