1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Dicle'de Ezherli Öğrencilere Destek Eylemi
Dicle'de Ezherli Öğrencilere Destek Eylemi

Dicle'de Ezherli Öğrencilere Destek Eylemi

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Mısır'da darbeye karşı direnen öğrencilere destek olmak için Dicle Üniversitesi'nde bir basın açıklaması yaptı.

04 Mart 2014 Salı 15:19A+A-

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasında "Dicle'den Ezher'e Direnişe Bin Selam" pankartını açılırken "İslam Düşmanı Darbecilere Karşı, Bütün Ümmet  Tek  Yürek!", "Esir Edilen Mursi Değil Mısır Halkının İradesidir!", "Darbeciler Yenilecek İslami Hareket Kazanacak!" yazılı dövizler taşındı. Ayrıca eylemde, "İhvana Mursiye Direnişe Bin Selam!", "Dicle'den Ezher'e Direnişe Bin Selam!", "Biji Berxwudana İslami!" sloganları atıldı.

Basın açıklaması başlamadan önce Özgür-der Üniversite Gençliği adına selamlama konuşmasını  Deniz Yiğit yaptı. Yiğit konuşmasına Bismillah ile ve selamların en güzeli olan Allah'ın selamıyla başladı. Ardından Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye  3 Temmuz 2013 günü Abdülfettah el Sisi önderliğinde Temerrüd hareketi tarafından darbe yapılarak göz altına alındığını hatırlattı. Yiğit konuşmasına; Mısır halkının o günden bu güne onlardan çalınan Devrimi tekrar kazanmak için bir yıla yakın bir süredir meydanlarda direniş göstemekte olduklarını dile getirdi.

Ayrıca Yiğit konuşmasına okulların açılmasıyla birlikte Mısır halkının bu onurlu direnişine Mısırlı Müslüman Öğrencilerin de katılmasıyla bu mücadele Mısırdaki bütün üniversitelere yayıldı şeklinde devam etti. Konuşmasının sonunda Deniz Yiğit; "Bizim bugün burada toplanmamızın nedeni Mısırda Mücadele veren onurlu Mısırlı gençlerin yalnız olmadığını ve direnişlerinin haklı olduğunu buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Selam olsun Yiğit Geçlerine" dedi ve sözü Özgür-der Üniversite Gençliği Adına basın açıklmasını okuması için İbrahim Erpin'e devretti.

Basın Açıklaması Tam Metni:

Basına ve Kamoyuna

DİCLE'DEN EZHER'E DİRENİŞE BİN SELAM

4 Mart Salı 2014

Mısır tarihinde halkın iradesiyle yapılan ilk özgür seçimlerin galibi, Müslüman Kardeşleri temsil eden Hürriyet ve Adalet Partisi adayı Muhammed Mursi yaklaşık 8 ay önce Mısır ordusunun yaptığı darbeyle devrildi. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin üzerinden henüz bir yıl geçmiş olmasına rağmen kendisinden imkansızı başarması istenen ve ülke içinden ve dışından her türlü baskı altında tutulan Mursir'ye karşı başlatılan "temerrüt" kampanyası kısa süre sonunda ordunun yönetime el koyması ile sonuçlandı. Sosyal, siyasal ve ekonomik şartlar bakımından kıskaca alınan Muhammed Mursi yerel laik, liberal, milliyetçi işbirlikçi odakların ve Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan ve onların sahibi Batı bloğu ve Amerika'nın işbirliği ile cumhurbaşkanlığından uzaklaştırıldı. Bu darbeye tepki olarak başta Rabia'da olmak üzere ülke genelinde İhvan-ı Müslimin önderliğinde yüz binlerin katılımıyla tarihi barışçıl gösteriler düzenlendi. Mısır'da okulların açılmasıyla birlikte ise darbe karşıtı gösteriler başta El-Ezher Üniversitesi olmak üzere ülkenin çeşitli üniversitelerindeki öğrencilerin büyük desteğiyle neredeyse Mısır'ın bütün üniversitelerine yayıldı.

Bununla birlikte Mısır'da öğrenciler, polis güçleri, ordu ve onların yanında olan baltacıların her türlü taciz, tecavüz ve zulümlerine maruz kalmaktadır. Hemen hemen her gün öğrenciler ve gençlerden ölü; ve yaralılar olmakta, tutuklamalar devam etmektedir. Mısır'daki askeri darbeden şimdiye kadar şehit olan öğrencilerin sayısı 260'a ulaşmış durumdadır. Ayrıca tutuklanan öğrenci kardeşlerimizin sayısı 600'ü geçmiştir. Bu sayının daha fazla artmasından endişe edilmektedir.

Aynı zamanda bütün bu yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki ikiyüzlü Batı uygarlığının özgürlük, eşit yurttaşlık ve "demokrasi" gibi kavramları sadece kendi halklarına yöneliktir. Söz konusu Müslümanlar olunca bütün zulümlere göz yumduğuna, bununla da yetinmeyip açık açık destek verdiğine bir kez daha şahit olmaktayız. Ancak, Batı uygarlığı ve onlara uşaklık yapan körfez ülkelerinin başarıya ulaşamayacağını; Müslüman coğrafyalarda bu direnişlerle İslam'ın hayat bulacağını buradan deklare ediyoruz. Bizler Müslümanlar olarak  Mısır'daki Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Bizler Özgür-Der Üniversite Gençliği olarak Mısır ve bütün İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimizle beraber zalimlere karşı direnerek ve Rabbimizin yüce kitapta buyurduğu "Bunyanun Mersus olun" çağrısına lebbeyk diyerek;

Mısır'da zorba cunta mahkemelerinin verdiği hukuksuz cezaların firavunların sarayını koruyamayacağını,

Mısır'da üniversiteli Müslüman kardeşlerimizin direnişe devam edeceklerini, katiller ve zalimlerin baskılarına rağmen onurlu mücadelelerini sürdüreceklerini,

 Mısır'daki şehit öğrencilerimizin kanlarıyla özgürlük ağacının filizleneceğini ve gelecek nesillere izzet ve saygınlık getireceğini, Müslümanlara yapılan zulümlerin karşısında olacağımızı ve bütün bunların öfkemizi arttırarak Müslüman kardeşlerimiz ile dayanışmamızı sağlayacağını buradan bir kez daha vurguluyoruz.

Son olarak bizler Özgür-der Üniversite Gençliği olarak kafirler istemese de Allah'ın nurunu tamamlayacağını hatırlatıyoruz.

ÖZGÜR-DER ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ

dsc_0100.jpg

 

dsc_0120.jpg

dsc_0114.jpg

dsc_0111.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum