1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C, Burak Can Cinayetini Üstlendi
DHKP-C, Burak Can Cinayetini Üstlendi

DHKP-C, Burak Can Cinayetini Üstlendi

Dün gece saatlerinde Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini DHKP-C üstlendi.

13 Mart 2014 Perşembe 23:36A+A-

Halkinsesitv.com üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Berkin’ini uğurlayan Cepheliler şehidinin hesabını sormak için sokaklardaydı. Barikatlar yeniden kuruldu. Mobesenin üstünde bulunan üç kamera kırıldı. Cepheliler tarafından Örnektepe'deki iki seçim bürosu ayrıca Talatpaşa'da bulunan üç katlı AKP Seçim Koordinasyon Bürosu yakılarak tahrip edildi. Seçim Koordinasyon bürosundan geriye sadece binanın iskeleti kaldı.

Saldıran akrep aracına taranarak karşılık verildi. Bunun ardından AKP’nin eli sopalı eli satırlı çeteleri halka ve devrimcilere saldırdı. Bu saldırı Cephelilerin inisiyatifiyle püskürtüldü. AKP’nin çeteleri kaçıp polislerin, akrep araçlarının arkasına sığındılar. Bunun ardından AKP’li sivil faşistler silahlanarak devrimcilere saldırdı. Cepheliler bu saldırı karşısında kendilerini ve halkı savunmak için silahlanarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada sivil faşistlerden biri öldü ikisi de yaralandı."

mcmc.jpg

DHKP-C saldırıyı üstlendi, Kılıçdaroğlu kabul etmedi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Berkin'in cenazesinden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü, öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor, kimin ateş ettiği belli değil' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halk için, halkın çıkarları için çalışacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, dün 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı yolcu ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hayata direnemedi. Bu sabah ailesini ziyaret ettim, başsağlığı diledim ama bakın Zonguldaklılar, Ankara'dan evvelki gün ayrılırken provokasyonlara dikkat edin, bu zat ülkeyi bölmekle adeta kendisini sorumlu tutmuş durumda, halkı bölüyor, birbirine düşman etmeye çalışıyor.

ELEKTiRİKLER SÖNDÜRÜLDÜ İDDİASI

Halkı uyardım provokasyonlara girmeyin. Dün Berkin'in cenazesinden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü, öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor, kimin ateş ettiği belli değil. O da anne çocuğu onun da ailesi var, yazık günah değil mi? İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitler'in yöntemi gibi, bütün yurttaşlarımızın dikkat etmesini isterim."

BIRAKIN YAĞMALASINLAR

Beyoğlu'nda seçim bürosunun yağmalandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Beni aradılar 'yağmalasınlar sakın elinizi kandırmayın' dedim. Abbas yolcu gidecek, Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye çıkmış bir insan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık koltuğunda oturamaz, adı 'başçalana' çıkmış birisi o koltukta oturamaz, o koltuk temiz insanların koltuğudur" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum