1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dezenformasyona başladılar!
Dezenformasyona başladılar!

Dezenformasyona başladılar!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin depremi siyasi rant için kullandı.

06 Şubat 2023 Pazartesi 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Deprem bütün ülkenin gündeminde. Türkiye’de art arda gerçekleşen depremler sebebiyle herkes tedirgin. İnsanlar muhtaç durumda olanlara yardım için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Yapılan değerlendirmelere göre Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem facialarından birisi ile karşı karşıyayız.

10 ile yayılan sarsıntı ve yıkıntılar sebebiyle çok yönlü bir mücadele yürütülmek zorunda kalınıyor. Netice olarak depremin hemen anından Türkiye uluslararası yardım çağrısı başlattı. AB ve NATO dışında 45 ülkeden destek ve yardım açıklamaları yapıldı.

Vaziyet böyleyken CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, depremin ardından çıktığı Halk TV yayınında insanları suhulete davet edip bilgilendirme ve yardım çalışmalarına destek talebinde bulunacağı yerde siyasi propaganda yoluna gitti.

“Hatay'da çok kötü bir durumdayız. Henüz AFAD'la ilgili tek bir kişi gelmedi. Neredeyse 7 saat geçti. Hiçbir devlet yetkilisi yok. AFAD yok, ilgili bakanlar yok. Can çekişiyor vatandaşlar binaların içerisinde, sesleri geliyor. Herkes sinir harbi içerisinde. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor.”

Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Ankara’nın dahi sarsıldığı seri depremlerin yaşandığı bir ülkede milletvekilliği yapan bir insanın yaklaşımı birilerini suçlamak mı olmalıdır? Herkes yetkililerin ellerinden geleni yapmaya çalıştığını görüyor. Yine de bir zafiyet varsa soruşturulur gerekli cezalar verilir. Ancak bugün hepimizin yapması gereken şey yardım faaliyetline destek verip kardeşlerimiz için dua etmek! Suçlamak ve itham etmek değil!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum