1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dezenformasyon üzerinden hadis ve İslam düşmanlığı
Dezenformasyon üzerinden hadis ve İslam düşmanlığı

Dezenformasyon üzerinden hadis ve İslam düşmanlığı

3 yıl önce yaşanan bir olaydan hareketle girişilen dezenformasyon çabası duvara tosladı!

23 Mart 2023 Perşembe 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Her şey Manchester Üniversitesi'nde bir münazarada Hıristiyanlarla tartışan Şeyh Raşid ismiyle tanınan vaizin yaptığı bir hareketle başladı. Bir hadis rivayeti üzerinden karşı tarafın kışkırtmaları sonucu Şeyh Raşid hadislerin böylesi pespaye bir şekilde hedef alınmasından rahatsız olduğu için fare zehri içti.

Tüm bunlar üç sene önce yaşandı. Şeyh Raşid ise hala hayatta ve çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’deki İslam düşmanları ise bu yaşananları yeni bir olaymış gibi üstelik çarpıtarak haberleştirmeye başladı. Müfteriler Şeyh Raşid'in öldüğü yalanını dile getirecek kadar seviyeyi düşürdüler. Raşid iddialar hakkında açıklama yapmak zorunda bile kaldı:

efef.jpg

En çarpıcı başlık Cumhuriyet’e ait: “Hadise inandı, hayatından oldu!” Bu başlık ile hadislerin irrasyonel metinler olduğu algısı oluşturulmak isteniyor tabi ki. (Bir başka örnek için: https://www.yurtgazetesi.com.tr/dunya/hadise-inanarak-fare-zehri-icti-bakin-ne-oldu-h221771.html) Münazaraların kendisi sorunlu bir zeminken Şeyh Raşid’in muarızların kışkırtmalarına karşı koyup onların tutarsızlıklarını yüzlerine vurmak yerine fare zehri içmeyi tercih etmesi ne olursa olsun hikmetli bir davranış değil.

Yapmaya çalıştıkları şey duvara tosladığı için Cumhuriyet haberi kaldırmış. Ancak bu yaşananlardan yola çıkarak Raşid’i ölmüş gibi göstermek ve hadisler üzerinden İslam’a saldırmak tam olarak sol-Kemalistlerin yapabileceği kadar cehalet ve düşmanlık kokan bir iş!

 

HABERE YORUM KAT