1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Deyru’z Zor’da Genel Seferberlik İlan Edildi
Deyru’z Zor’da Genel Seferberlik İlan Edildi

Deyru’z Zor’da Genel Seferberlik İlan Edildi

Özgür Suriye Ordusu, Deyru’z Zor’da Irak’tan gelenler ile Hizbullah milislerine karşı genel seferberlik ilan etti.

08 Haziran 2013 Cumartesi 11:54A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam’ın banliyölerinde 40, Halep’te 17, Dera’da 13, Humus’ta 12, Hama’da 4, Kuneytrada 3 ve Haseke kentinde 1 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının dün gece itibariyle 90′a çıktığını duyurdu.

-Deyru’z Zor’da Seferberlik İlanı-

Bu arada Deyr’uz Zor kenti ve çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını söyleyen Deyru’z Zor Askeri Meclisi Komutanı Bedir Ez-Zor, “Kentin doğusundan Deyru’z Zor bölgesine Irak milisleri ve rejim güçleriyle birlikte, Hizbullah militanları Deyr’uz Zor çevresini kuşatmış durumda. Biz de kentteki tüm muhaliflere bunlar karşısında durmak için genel seferberlik ilan ettik” dedi.

Bölgeye 1.200 Şii milisinin geldiğini ifade eden Ez- Zor, rejimin bu milislerle Deyru’z Zor’a saldırıda bulunduğunu ve önümüzdeki günlerde bu saldırıların artacağını kaydetti.

“Rejim, İran, Irak ve Hizbullah milisleriyle kentin denetimini sağlamak için dışarından militan transfer etti” diyen Ez- Zor, “seferberliğin kentteki tüm silahlı muhalif tugay, birlik ve doktorları kapsadığını” vurguladı.

Öte yandan bölgedeki muhalif basın sorumlusu Ahmed Colani, Golan tepelerinin Suriye ile İsrail arasında bulunan tampon bölgesindeki Kuneytra sınır kapısının, geçici bir süreliğine Suriye Ordusu’nun kontrolüne girdiği bilgisini vererek, rejim güçleri ile ÖSO birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

(AA)

Dera’da Ortak Operasyon Başladı

Öte yandan Özgür Suriye Haber Ajansının bildirdiğine göre Suriye İslam Cephesi ve Nusret Cephesi Askeri Meclisi bir beyan yayınlayarak Dera'da ortak bir operasyon başlattıklarını ilan  ettiler.

Yayınlanan ortak bildiride "Bacılarımızın ve kardeşlerimizin intikamı için Ahraruş Şam İslami Hareketine bağlı Harameyn Tugayı, Nusret Cephesi, Kadisiye El İslamiye Tugayı ve İslami El Musenna Hareketi Dera mıntıkasında bulunan El-Benayat ve El-Hazzan askeri kontrol noktalarını özgürleştirme operasyonu başlattılar." denildi.

Ayrıca Nusret Cephesi bildirisinde Dera halkına seslendi: "Buradan özel olarak Dera'daki genel olarak Şam'daki ehlimize şunu diyoruz: Sizin kanlarınızdan önce bizim kanımız evlatlarınızdan önce bizim evlatlarımız mallarınızdan önce bizim mallarımız fedadır. Ehli sünnete saldıranlara tehdidimiz ise şudur: Kana kan, yıkıma yıkım!"

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum