1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Devlet, medya, mafya…
Devlet, medya, mafya…

Devlet, medya, mafya…

Türkiye’nin içinde bulunduğumuz haftada yaşadıkları “90’lı yılların Türkiye’si” sözlerini soyut bir laf olmaktan çıkardı.

19 Kasım 2020 Perşembe 10:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Ulus devletin üzerine inşa edildiği kurumlar onu ahlaki değil pragmatik değerler manzumesi parantezi içine alıyor. Devlet var olabilmek adına hiçbir ilkeyi tanımadan kendi “yaşam” kodları doğrultusunda hareket eden canlı bir varlık gibi.

AK Parti iktidarının özellikle 15 Temmuz sonrasında, vesayeti aşmaya çalışan çabalardan ziyade vesayetçi çabalar ile öyle veya böyle bir araya gelmesi onu ayrıcalıklı kılan özellikleri de ortadan kaldırıyor. Mafya ile ulusalcı medyanın yalanlarıyla, sermaye sınıfı ve askeri cuntalarla boğuşarak bugünlere gelen AK Parti artık resmi ideolojinin muhafızlarına bir söz söylemekten bile imtina eder hale geldi.

Toplumun mülteci düşmanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bile sempati duymasını sağlayacak bu gelişmeler cari hükümete hem kısa hem uzun vadede kaybettiriyor. Utanmaz, her türlü yalanı söylemekten çekinmeyen sadece çıkarları için hareket eden tipler ise AK Parti adına televizyonlarda, gazete köşelerinde rezillikler yapıyorlar.

İktidara yakın yayın organlarında Çakıcı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük iğrenç sözlerini kınayanı bırakın söz konusu eden bile yok! Sanki böyle bir şey yaşanmamış mı hareket edenler kimi kandırdıklarını düşünüyorlar? Toplumun bu yaşananları görmediğini zannetmek çok büyük bir yanılgıdır.

Rabbimiz, adaleti kendi aleyhimize bile olsa ayakta tutmamızı istiyor. Böylesi bir tavır alışta adalet yok! Hem dünya hem ahiret hayatında hesabı mümkün olmayan davranışlardan kaçınmak lazımdır. Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner’in dün akşam saatlerinde katıldığı bir programda söyledikleri tam olarak bahsettiğimiz durumun bir örneğini oluşturuyor.

Her türlü kirli ilişkinin içerisinde önüne gelene tehditler yağdıran birisi için “delikanlı adam” ifadelerini kullanan Metiner, Çakıcı’nın 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubu da bilmiyor herhalde. Söz konusu mektupta yine üstten bakan, kaba saba üslubuyla Erdoğan’a “sen yolcusun, o beyninin derinliklerine sok” diyerek tehdit eden Çakıcı hiç endişelenmesin, AK Parti adına konuşan Metiner gibileri oldukça sırtı yere gelmez.

“Yaşadıkları zaman diliminde, rahatlıkları bozulmasın için, konforları, makam ve mevkileri elden gitmesin için, başka ölçülere yapışanlar, hiç olmazsa, yapıp ettiklerine meşruiyet kazandırmak için türlü yorumlarda bulunmamalıdırlar.”

Yaptığımız bu alıntı Mehmet Metiner’in 1987 senesinde yayımladığı Yeni Bir Dünyaya Uyanmak isimli eserinden…  Utanmak gerek! Bu kadar rezillik yeter. Hiç değilse susun artık!

HABERE YORUM KAT