1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çakıcı’nın ne dediğini bilmiyormuş ama...
Çakıcı’nın ne dediğini bilmiyormuş ama...

Çakıcı’nın ne dediğini bilmiyormuş ama...

Mehmet Metiner’in slalom yani ani manevra kabiliyeti konusunda dünya çapında şöhret sahibi olduğu biliniyor. Ama her yeni gündem konusunda sergilediği performansla yine de kendini aşmayı becerebiliyor.

19 Kasım 2020 Perşembe 01:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Metiner şimdi de onlarca ayrı dosyadan ötürü organize suç örgütü lideri hükümlüsü olarak cezaevinden henüz çıkan Alaattin Çakıcı için iltifatlar yarıştırmaya kalkışmış. Güya Çakıcı’nın bütün kamuoyunu alt üst eden hakaret ve tehditlerinden haberi yokmuş Metiner’in. İşitmemiş gibi, habersiz gibi yaptığı beyanlarda ana muhalefet partisi liderini bakla kazığıyla tanıştırmaktan bahseden Çakıcı için Metiner yiğitlik, mertlik, cesaret vs. bir dizi övgüler diziyor. Ne hukuktan ne de edepten bahsetmek nasılsa Metiner’in aklına hiç gelmiyor. Mafyanın siyaseti ipotek altına almasına da siyasetçiyi vesayet altında tutmasına da neredeyse alkış tutacak Metiner. Hukuk reformu yapılırken bu mantık ve söylemle mi yol alınacak acaba? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargı, demokrasi ve ekonomideki atılım planlarını yakın çevresi bile mafya liderlerine yıkama yağlamacılık olarak tercüme ediyorsa vay Türkiye’de siyasetin haline! Hukukun üstünlüğünü şeklen olsun vurgulamaktan acze düşmüş tipleri ekranların demirbaşı haline getiren iletişim stratejisi tel tel dökülüyor maalesef.

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın da katkısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir haftadır üzerine basa basa vurguladığı yargı, demokrasi ve ekonomide reform söylemlerine ilişkin sabotaj girişimlerine Çakıcı’dan Metiner’e hemen bütün müttefikleri omuz veriyor anlaşılan. AK Parti yönetici ve sözcüleri Çakıcı’nın hakaret ve tehditlerine yönelik nasıl pozisyon aldıklarına dair halen kamuoyuna yönelik bir cümle kurmadılar. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve İletişim Başkanı da iki gündür iyice alevlenen tartışmalar karşısında sessizliğini koruyor.

*

NE OLMUŞTU?

Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk olan AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı’yı ve ona destek çıkan Devlet Bahçeli’yi savundu.

Metiner, ''Kazığa oturturum lafını belki... Hangi anlamda kullanıyor bakmak lazım, bunu bir tehdit olarak algılamamak lazım" ifadelerini kullandı.

'Mert, Delikanlı Bir Adam'

Metiner, “Alaattin Çakıcı’nın ne dediğini bilmiyorum ama gıyaben bildiğim tanıdığım Alaattin Çakıcı özü sözü bir, mert, delikanlı olan bir adam. İçinden nasıl geçmişse onu o şekilde dile getiren bir insan.” dedi.

'Ülkücü Şehidin Oğlundan Bahsediyoruz'

Metiner, ''Kılıçdaroğlu'nun tartışma açması doğru değildir. Sayın Bahçeli'nin verdiği cevap bence Türk milliyetçisi bir dava liderine yakışan bir cevaptır. Çünkü bir ülkücü şehidin oğlundan bahsediyoruz'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum