1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Dekanlardan Darbeci Sisi'nin Zulümleri İçin Dünyaya Çağrı: İdamları Durdurun!
Dekanlardan Darbeci Sisi'nin Zulümleri İçin Dünyaya Çağrı: İdamları Durdurun!

Dekanlardan Darbeci Sisi'nin Zulümleri İçin Dünyaya Çağrı: İdamları Durdurun!

Mısır'da sistematik bir şekilde, genç yaşlı demeden devam eden idamlara İlahiyat Fakülteleri Dekanları'ndan ortak bir açıklama geldi. Uluslararası topluma seslenen dekanlar, idamların durdurulması çağrısında bulundu.

26 Şubat 2019 Salı 21:39A+A-

Mısır'da dün infaz edilen 9 idam mahkum ile birlikte darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevi gasp ettiği 8 Haziran 2014 tarihinden bu yana 42 kişi idam edildi. Bununla birlikte idam kararının infazını bekleyen 8 ayrı davadan yargılanan ve idam cezası alan 50 sanık hapishanelerde gün sayıyor.

Uluslararası topluma açık çağrıda bulunan İlahiyat / İslami İlimler / Dini İlimler Fakülteleri Dekanları, Mısır hükümete siyasi ve ekonomik yaptırımlar uygulayarak idamların durdurulmasını isteyen bir bildiri yayınladı. Bildiride, darbe karşıtlarına yönelik 'terör ve aşırıcılıkla mücadele' bahanesiyle haksız tutuklama ve işkencelerin sistematik hale dönüştüğünü belirten dekanlar, temel insan hakları ve hürriyetinin ihlal edildiğini vurguladı.

Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e seslenen dekanlar; insanlık dışı, haksız ve adaletsiz uygulamalara son verilmesi için girişimde bulunmaları yönünde çağrıda bulundu.

İşte İlahiyat Fakülteleri Dekanları'nın o bildirisinin tamamı:

bildiri.jpeg

Yeni Akit

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum