1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Darısı Türkiye’nin başına!
Darısı Türkiye’nin başına!

Darısı Türkiye’nin başına!

Afganistan'da Taliban yönetimi, başkent Kabil'de, billboardlardaki "şeriat kurallarına uymayan" fotoğrafların silinmeye başlandığını duyurdu.

22 Aralık 2021 Çarşamba 18:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da Taliban idareyi ABD işgalinden ve işbirlikçilerinden kurtardıktan sonra önemli adımlar atıldı. Başta belediyecilik faaliyetleri olmak üzere uzun zamandır aksayan temel görevler yerine getirilmeye başlandı.

Afganistan’daki en güçlü İslami hareket olarak Taliban aynı zamanda Afgan halkının değerleriyle çatışan gayri ahlaki sapmaları engellemek için de elinden gelen her şeyi yapıyor. Bilindiği üzere dünyadaki eroin üretiminin merkezlerinden birisi olan Afganistan’da Taliban uyuşturucuya savaş açmış durumda!

Yeni bir adım ise Taliban yönetiminin Kabil Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından atıldı. Belediye tarafından başkent Kabil'de billboardlardaki şeriat kurallarına uymayan fotoğrafları silme işlemlerinin başladığı bildirildi.

resized-e5977-3bb7d21544191896.jpg

Bu uygulamaya göre çıplaklık ve müstehcenlik barındıran reklamlara izin verilmeyecek. Taliban’ın attığı bu adım Türkiye’deki birçok haber sitesi tarafından “kadınlara yönelik kısıtlayıcı politikalar” çerçevesinde ele alındı. Kadınların reklam panolarında bedenlerini sergilemelerinin kadınların yaşadıkları sorunlara nasıl bir çözüm getireceğini ise aynı haberlerden öğrenemedik!

Said-i Nursi  “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.” sözüyle  oldukça önemli bir noktaya dikkat çekiyor. Bugün içinde yaşadığımız dünyada “güzeli görmek” mümkün bir şey olmaktan çıktı bile. Televizyon, telefon ve reklam panolarına kadar her yerde fahşa kültürünün objeleri gözümüze sokuluyor.

Böyle bir vasatta Taliban’ın attığı adım herkese örnek olacak cinsten. Türkiye’de belediyelerin reklam panolarında çıplaklık bir enstrüman gibi kullanılıyor. Göz ise göre göre normalleştiriyor… Ne diyelim darısı Türkiye’nin başına!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum